Vurmaktan sıkılınca uzak mesafe yerine böyle yaratıcılık gerekiyor. Elinize sağlık
schfrhnd tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Güzel paylaşım teşekkürler
-
Sanırım asker olursan böyle çeşitli kovanlara ateş edersin
Pek güzel videoymuş sağ ol
-
bu durum 1 click 1/8'' için nasıl açıklanıyor?
- Düzelttim - 1/2 yazdığım 1/8 olacaktı1/8 MOA dürbünde 1 klik 0,363425 cm -
**4 cm sapma - 100mt de 11 klik - 75mt 22 klik - 50mt 33 klik -25mt 44 klik
-
Şimdi iş Metric dürbüne gelince demi aynı şey söz konusu ??
Saygılarımla
METRİK**100 metrede** 1 MOA = 2,9074 cm - 1/4 MOA ( 1 klik ) = 0,72685 cm - 1/2 MOA dürbünde 1 klik 0,363425 cm
**100 metrede** 4 cm sapmada 1/4 MOA turret ile 6 klik * 25 metrede 24 klik * 50 metrede 18 klik * 75 metrede 12 klik * 70 metrede 13 klik * 85 mt 9 klik
Saygılar
-
Paralaksın olduğu büyük yani ön Lens ise Diana'da açamazsınız. Daha doğrusu dürbünü komple sökmek gerekir. O zaman da dürbün borusu içinden silemeyeceğiniz gibi dürbünü toplayamazsınız. Ön lens tozlu olsa da görüntüyü etkilemez sadece önden bakarsanız tozu görürsünüz. Şayet diopter ayarı yapılan arka lens tozlu ise dönen borunun üzerinde gözle dahi zor görünen ve küçük düz tornavida ile gevşeteceğiniz vida var. Onu gevşetin sonra boruyu döndürerek çıkarın. Sonra silip aynı şekilde takın. Saygılar
-
Fotoğraf çekip paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Saygılar
-
Psikoloji desteği için daha iyi bir gün olur mu bilemiyorum. Bu hafta tekrarı olsa sanırım cumartesi gecesi uyuyamam puhahaha Tabi ki nedeni güzel insanlar. Maestro Mustafa'ya, özveri ile çalışan efelere, yarışmacılara, paylaşımda bulunan herkese bu günü yaşattıklarından dolayı teşekkür ederim.
Mustafa ve Erdinç, dostluğunuz ve sıcaklığınız için asıl ben teşekkür ederim
-
Her takımın, en yüksek puan alan ilk 5 üyesinin puan ortalamasını alarak bir de Takımlar derecelendirmesi yapalım mı?
Takımı içinde en yüksek puana sahip atıcı takım birincisi olsa bende sponsor olup el yapımı kemik saplı yatağan çakısı getirsem olmaz mı? Nasıl olsa çok takım yok -
Benim 4-12X42 bu dürbünün içine girer sanırım. Benim tüfeğin tüpü siyah olmasa tüpler bari benziyor diye teselli bulacaktım
Taylan bey başarılar
-
Foruma girmeyenlerin bilgisi olmayabilir. Raptorx, ikarus ve efe kardeşim uyarayım. milleti toplayıp yarıştıracaklar
-
Mustafa Denizli'den yardımcı olamayınca, organizasyon için çalışmanı hayal ederken ben bile yoruldum
Efe olarak ben, emeği geçen arkadaşlara da mahcup düştüm
-
Sonuçta hayalleri süsleyen bir tüfek. Her şeyin onun gibi mükemmel olması için bazı şartlar maalesef izin vermiyor. Benim motosikletime de yollar izin vermiyordu Erdem kardeşim
-
Kalite ve isabet olarak en çok olumlu yorumu alan tüfek için tek söylenecek hayırlı olsun, zevkle kullanın
-
Birinci ve ikinci sıfırlama noktası ile pellet değerlerini biliyorsanız bulunabilir
-
Tanıştığımıza sevindim İlker
aksilik olmadan, hobiye zevkle devam etmeni dilerim
-
Kalibre nedir 5,5 - 4,5
-
Gez ve arpacık ile namlu çıkışı arasında olan yükseklik farkı nedeniyle nişan çizgisi ve saçma arasında bir açı oluşur. Bu nedenle namludan çıktıktan sonra diyelim 50 mt ye kadar yükselir sonra menzil sonuna kadar düşüş gösterir. Tüfeğinizin gücüne göre örneğin her on mt de atış yapıp yörüngeyi bulabilirsiniz. Ya da atacağınız mesafeye sıfırlarsınız.
-
Kırmızı ile işaretlediğiniz sol reticle 20X sağdaki 10X olduğu için fark var. Farklı mildot seçtiğinizde büyütme değerleri değişebiliyor bu yanıltmasın. Çoğu dürbünde olan Generic mildotta aşağı ve yukarıda dörder dot noktası var. Bu noktaların arasına çizgi olursa 1/2 mildot olup 10 parçaya yükseldiği için 10X oluyor. 20X te her bölünen parça 10X ten iki kat olarak kalibre edilince 20X olmuş. Yani 10X ile 10. dotla vurursanız 20X ile 5.dotla atarsınız. Böylece size artı 5 dot daha kalır.
-
Chairgun da pelletiniz varsa tamam. Eğer listede olmayan pelletinizin yakın değerlerini girseniz de BC yi doğru yazmayacağınız için sonuç alamazsınız. Bunun yanında krono da yoksa hızda kesin olmaz ve küçük farklar birleşince farklı yörünge çıkar. Son resimde ki reticle 10X olarak doğru ama sizin sorunuzu anlayamadım. Dürbünde bu reticle yok mu?