İsabet oranı imrendiriyor. Tebrik ederim
schfrhnd tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
güzel olmuş hakikaten, eline sağlık.
Teşekkürler erdem
-
Paylaşım için teşekkürler. Benim gibi Hatsan yaylı almak isteyenlere fikir verebilir grupmanlarınız.
Mesajda, grafikten 254m/sn. hız tespit ettim yazmışsınız, düşme miktarından mı hesap yaptınız? O kısmını da merak ettim.12X Generic mildotta 3. dotla 10 mt sıfırlıyorum. 60 mt de (1.70) - 75 mt de (0) - 100 mt (-3.80) dotla vuruyor. Tabi dotlarla ölçüp grafiğe uygulama sonucu pellet kesin olunca grafik 254 ile oturdu. Tüfeği aldığımda krono da 225 okumuştum. İlk atışlarımda dotlarla düşüş fazla oluyordu. Sonra böyle yükseldi
Tekrar krono ölçümü yapar bilgi veririm. Saygılar
-
elinize sağlık.. uzun zamandır yapıp da buradaki arkadaşlarla paylaşmak istediğim ve fakat yapamadığım şeyi yapmışsınız. bir yıla yakın zamandır bu tüfeğin 4.5 kalibre karbin versiyonunu kullanıyorum. evet kütük gibi ağır - dürbünle 5 kilonun üzerinde - olmasına karşın çok stabil ve isabetli bir tüfek. bu noktada ağırlığın sanıyorum isabet açısından da olumlu etkisi bulunmakta. mekanik açıdan sorunsuz ve çok sağlam olduğunu düşünüyorum. şahsen beni hiç yarı yolda bırakmadığı gibi güven verdiğini söyleyebilirim. almadan önce yerli ve yabancı forumlarda hakkında bulabildiğim her şeyi okumuştum. genel kanı da bu yönde. tüfeğin benim gibi işin acemisi olan birinden çok, deneyimli ellerde çok daha iyi işler çıkaracağından şüphem yok. tekrar tebrikler...
Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz. Teşekkür ederim
-
çok iyi abi tebrikler...
Teşekkür ederim
-
60 mt için cok iyi grup cıkarmış.
adını pek duymadıgımız silahları kullanıp tanıtmanız çok iyi olmuş
saygılarTanıtmaya değer bir tüfek.Teşekkürler
-
abi bune güzellik
grupmanların hepsi çok güzel
Teşekkürler abim
-
Sağlamlığı, yakışıklılığı, isabeti nedeniyle bu güne dek en çok beğendiğim yaylım oldu. Şartlar nedeniyle disiplinli çalışamadığım için tüfek bununla değerlendirilmesin. Mesafeli atışlarda daha iyi grupman rahatlıkla yapılabilir. On beş civarı grupman emeğim olunca bunları seçtim paylaşmak istedim. Üretici 245 m/sn vermiş fakat grafikte hızı 254 m/sn buldum. Pellet 13.43-15.89 kullandım ama kusura bakmayın disiplin işte karıştı Dominatör kullanan üyelere borcum olsun.
[Resim Engellendi: http://b1212.hizliresim.com/14/c/gtd48.jpg][Resim Engellendi: http://b1212.hizliresim.com/14/c/gtd4l.jpg]
[Resim Engellendi: http://b1212.hizliresim.com/14/c/gtd4u.jpg]
-
Ortadan pellet gectigini nasil hesap ettiniz, dusununki 4 pellet ayni delikten gecti 5 inci pellet merkezden 2 mm kaydi, ilk 4 pelletin gectigi yerin orta noktasi 0 olarak olcum baslar 2mm + 5 pelletin yari capi sonuc bu sekilde cikar.
Levent öncelikle 5 kuruşla hesapladım 7 mm olduğunda tereddüt yaşamadım yanlış anlaşıldı sanırım. Gözüm takılıp grupmanda sağdaki pelletin çapı ile toplam vuruşların boyunu hesaplayınca çelişkiye düştüm. Teşekkür ederim.
-
center to center (ctc) , grupmandaki birbirinden en uzak iki pelletin merkezleri arasındaki mesafe oluyor, ben cetvelle ölçüyorum
Sanal paylaşımdan başka imkanım olmadığı için mantığımla en boy ölçüp ikiye bölüyordum. Anladım ki bu yanlışmış. 7 mm olarak değerlendirdiğiniz grupmanda en sağda ki ve solda ki pelletin merkezinden ölçersek 2.75 + 2.75 = 5.5 mm ise, ortada bir pellet daha var 5.5 mm daha eklemek gerekiyor. Bana göre sonuç 11 mm oluyorsa benim yanlışımı anlayamadım. Birde S510 kısa ve uzun namlu değerlendirmeni merak ediyorum. Saygılar
-
Tebrikler küçük grupmanlar mükemmel. Erdem ctc nasıl ölçülüyor
-
100 mt grupmanını görünce 50 mt grupmanı görmeden mükemmel demek gerekiyor. Tebrikler.
-
Allah tamamına erdirsin Alper
-
Daha iyisini yapmaya çalışacak arkadaşın sakinleştirici içip denemesi gerekecek
-
Dürbününüz namluya dayanıyorsa yüksekliği doğru kabul edebiliriz. Fakat kullanacağınız büyütme değeri ve pelletinizin değerleri gerekiyor. Dotlarla atış yapmak istediğiniz için pellet olarak 15,89 jsb kullanmanız açık farkla sizi memnun edebilir. 15,89 ile kesin olmasa da 10 mt de üst 4. nokta ile sıfırlama yaparsanız, 25 mt yi üst sütun ucuyla, 50 mt yi üst 4. nokta ile, 75 mt yi üst 2. nokta ile, 95 metre yi 0 yani merkez ile, 130 mt yi alt 4. nokta ile vurabilirsiniz. Diğer 13,43 pelletle mildotu bundan çok daha kısıtlı kullanırsınız. Değerleri kesinleştirerek sorarsanız doğruya yakın hesaplamalar alabilirsiniz. Saygılar
-
Fazla pelletleri zevksiz atışlarla harcamaktansa havuz oluşturmak gerçekten daha mantıklı geliyor. Marka gözemeksizin adet fiyatı belirlenip, paketleme, gönderme uğraşlarının karşılığı olarak ücretler o arkadaşta kalabilir. Satışları pm ile yapıp, her satış için pellet havuzu konusuna açıklama yazarsa uygulama amacına ulaşabilir. Yine de ciddi olarak bu işe emek harcayacak üye bulmak mümkün olur mu bilemiyorum. Bu cazip imkandan yararlanmak isteyenler fazla olacağı için yeterli stok oluşur mu bilemiyorum. Katkıda bulunacak ikinci üye olarak 600-700 pellette benden olabilir diyorum. Saygılar.
-
Pelletler güdümlüymüş
tebrikler
-
Artık 10-15 mt atışlarınız gayet güzel
Bu mesafelerde ki ilerlemenizi 30 ve 50 mt lerde görmek zevkli olacak. Saygılar
-
Konu başında sırfırlamadan sonra 1-2 atış düzgün, sonra sağ vurmaya başladığınızı söylüyorsunuz. Namlu kızak çarpıklığı sıfırlamanızla tolare edilip, 1-2 atış sonra namlu biraz daha eğrilemeyeceği için namlu kızak sorunu olamaz
Çizdiğiniz resimde sadece 40 mt de sıfırlayabildiğinizi söyleyip 25 mt de sol, 100 mt de sağ vuruyorsunuz. Dürbün tüfeğin üzerinde olduğu için açı yatay olarak dürbün ve kızak merkezinden sıfır olarak başlar ve büyüyerek devam eder. Yani 10 mt de 1 cm sağ ise 40 mt de 10 cm, 100 mt de 20 cm gibi sağ olur. Yani ayar nasıl olursa olsun atış mesafesinin hiçbir noktasında kesişemez
Bunu gerçekleştirmek için dürbünü söküp atıyorum tüfeğin 20 cm soluna koyup atış yapmak gerekir. Onun için söylediğiniz gibi bir arıza olamaz. Daha fazla canınızı sıkılmadan 10 mt de sıfırlama sorunu yoksa, 10 mt ile 50 mt arasında titiz bir çalışma yapıp sonra üyelere sorun derim
Yanlış anladığım bir şey varsa pardon
saygılar
-
Kırmızı koltukta gerçekten bebek gibi yatıyorlar
Üstte ki bıçak Bora mı?