snipermuyi tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Hatsan torpedo 155 in sabit namlu olduğunu yazıyor tüfek özelliklerinde. Buna aldanarak bende torpedo 155 aldım. Tüfek sabit namlu değil, sürgülü namlu. Sürgülü namluda kıl kadarda olsa; çok küçük boşluk var. Bu boşluk nedeni ile grupman yapamıyorum. Kaliteli pellet kullanırsan sapma olmaz diyorlar. Öztay marka pellet kullanıyorum. Aynı pellet ile kırma namlulu başka marka yaylı tüfek ile 30 metrede çok güzel grupman oluştururken Hatsan torpedo da alakasız grupman gözlemliyorum.

Gelelim arkadaşımızın dürbün sorununa....
    Ben yaklaşık 15 kutu kadar pellet attım. Kutular 200 adetlik. Çok dayanıklı yayı var halen gevşemedi. Sana tavsiyem en az 5 kutu pellet attıktan sonra dürbün kullan, aksi halde dürbünün optik sistemi bozulacaktır. . Dürbünün kaymaması için en iyi yöntem ise dürbün kanalına kağıt bant yapıştır. Koli bantı kalınlığında kağıt bantlar var. Bu bantdan dürbün kanalına 4 veya 5 kat kalınğında bantı yapıştır ve dürbünü bu bantın üzerine monte et. Dürbün stop'u da kullanırsan bantla birlikte kesinlikle kayma olmaz. Ben dürbün stop'unu kırdıkdan sonra kağıt bant kullanmaya başladım.

öztay pellet çok hafiftir ve torpedo 155 gibi bir magnum sınıfı gibi tüfekte hafif pellet kullanılırsa havanın azizliğine uğrar ve saçma uçar. ve mesajda sabit namlu değil demişsiniz.doğrudur değil namlu hareketli namludur ama grupman yapmakta bir sakınca yok ben 45 mt de tek delik yaptım grupmanı pellette crossman pointed idi . bu arada pellet hem ağır hemde kaliteli olmalıki güzel grupmanlar çıkarılabilsin. ^^

yumuşak yayla yapmanı tavsiye etmem ozaman tüfeğin bi anlamı kalmaz. ve o tüfeği ben kullandım. kuvvetli olduğu gibi ağırda ama ben gene sana tek parça ayak ve tüfeğin yanında gelen stoperle iş yapmanı tavsiye ederim zira ben öyle yaptım çokta memnundum.maddi olarak sıkışmasam satmıyacağım bir tüfekti.

seri nosunu kazı çakıyla ozaman silahın kime ait olduğunu bilemezler.ve ya sana kökten bi ççözüm söyliyim kurusıkılar zamak denilen bi alaşımda yapılmışlardır. yani bu demektirki eriyebilir.bilmem anlatabildimmi 8o

işşşş aman aman bu konularda çok hassasımdır. emniyet herşeyden önce gelir. umarım dikişten daha feci birşey yoktur.

Maalesef öyle, 36 kalibre icat oldu tek kurşun yaygınlaştı bu tip ürünler yeni yeni çıkıyor. Kalıp alırken hassasiyet de önemli, alınacak kalıp CNC de üretilmiş olmalı.

babama sordum burda tanıdık bi kalıpçımı ne varmış eğer yarın olur hayır olursa fiyat alıcam ve cazip bir teklifte bulunursa yaptırıcam.genede sorularıma cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim hayırlı akşamlar. :)

sayın abilerim değerli küçük kardeşlerim elimde fazla olan kullanılmış pelletleri değerlendirmek , bir yandanda doğayı korumak için kalıp yapmayı düşünüyorum.bu kalıp hem domuz mermisi (tek kurşun ) hemde olta kurşunu için ( her ikiside aynı kalıpta ) olabilirmi.

diğer sorum bunları nerden temin edebiliriz.bulamassak nasıl yapabiliriz. ve kime yaptırabiliriz. ve en önemlisi kaç paraya yaptırılabilir. 8o

cevaplarınızı lütfen esirgemeyin. ^^

not:olta kurşunları 50,60,65 ve 75 gr tek kurşun ise yuvarlak bilye veya yivli şeklinde olmalı

doğu karadenizde buna barabelli derler diğer silahlardan özelliği tutukluluk yapmaması ve uzun menzilli oluşudur. ayrıca çok sağlam çelikten yapılmıi olup çokda isabetlidir.eee alman bu yaparmı yapar 8o

Bence aman .357 dir 9mm dir gibi kalibrelerde çıkarmasınlar galatianı. Yurdum avcısı el atarsa big bore olayına hepimiz ruhsat harcı öderiz yakında havalı silahlarımız için.
    Hatsan içinde akıllı yatırım olmaz, şimdi parantez içinde avcı lara bir kaç yüz tane satar, sonra yaşanacak-basına yansıyacak ilk kazalar/kötüye kullanımlar sonucu havalı silahlar ruhsata bağlandığında mevcutta satış yaptığı hobi atıcılarına da satamaz hale gelir.
    ki ruhsata bağlanınca parantez içi avcılarımızda almaz bir daha.

bu devletin yapacağına akıl sır ermez olur mu olur g;$i