Merhaba
Bende uzun zamandır bisiklete uzak kalanlardanım. 40 kilo önce vazgeçilmez ulaşım aracım ve hobimdi. Şimdilerde yeltenip yeltenip unutuyorum.
Ne kadar uzak kaldıysam "donanıma çok takılma xt - xtr al devam et" denen günleri de görmüş oldum. Ben bu işlerle uğraşırken en iyi komponent bunlardı.
Benim uzun yol tecrübelerim bundan 10 yıl kadar önceydi. Bir tanesinde bir arkadaşla Ankaradan Çankırıya gidelim deyip ertesi sabah 5te kalkıp gitmiştik 130 kilometrelik yolu. Bir gece konaklayıp ertesi gün döneriz diye düşünmüştük ama pedal çevirecek güç hissetmediğimiz için dönüşü sonraki gün yapabildik. Gidişte 11 saatte tamamlayabildiğimiz yolun dönüşü bitkin başlasa da, unutulmayacak manzaralar eşliğinde 9 saat sürmüştü. Sanıyorum birkaç gün sonra aynı yolu gidecek olsak en az 1-2 saat daha kısa zamanda tamamlardık.
Yola çıkarken Giant yol bisikletini değil de 1,65 lastikli ve arka selenin iki yanında çantaları olan 3x7 vites Bisan Velostar'ı almam arkadaşımı şaşırtsa da, yolun ortasına bile gelmeden ikimiz de faydasını gördük. Kısa bir ön amortisör bu bisiklette çok daha iyi olurdu.
Yolculukta benim en çok hatırımda kalan, her durduğumuz çeşmeden içtiğimiz suyun yeniden gücümüzü toplaması ve yoldaki köpeklerin bize olan ilgisi olmuştu.