WRANGLER tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Atış talimi için, özellikle evde atacaksanız 4.5 alın. Dışarıda sağa sola atarım derseniz 5.5 tahribatı daha yüksek.

Ultra modelde namlu çıkış hızı biraz daha yüksek. Bir de 5.5 light modele moderatör uygulanamıyor, 4.5'ta adaptörle kullanılabiliyor.

Birazdaha açmak gerekirse SEKU rumuzlu üyenin kendi tüfeği için belirttiği (örneğin 1/8 inç 3,1 mm (100 metre için 3,4 mm) 10 klik 3,4 cm) aynı mesafede diğer tüfeklerdede 10 klik 3,4 cm mi denk gelir ?

Evet

Usta boşaltma aparatı dolum kısmına takılmıyor, valf kısmı için.

Tüp boşken dolum kısmının sökülmesi lazım, toz, çapak gibi şeylerden kaçırıyor olabilir, o-ringler değişirse çözülür muhtemelen.

Garip bişey dikkatimi çekti , 3 pompa ile 10 m de sıfırlamıştım pompa sayısı arttıkça pelet daha aşağıya düşüyor daha yukarı çıkası gerekirken, bunun bir açıklaması varmı sizce ?

Bu kısım normal değil, sıfırlama değişmediği sürece hız artışı üst vurdurur.

Silahı kurarken sıfırlamayı bozmuş olabilirsiniz, veya 7. pompa denemesi biryerlere zarar vermiş olabilir.

Bu duruma göre en kaliteli pellet Fx oluyor. JSB ise ancak 3. sınıf.
    Oysa 2014 Avrupa FT şampiyonası sonuçlarına bakıyorum. İlk 100 kişi içinde 94 tanesi JSB kullanıyor.
    EC2014_overall_results.pdf

FX, AirArms, Falcon, Hatsan pelletleri JSB'de üretildiği için ağız alışkanlığıyla kimisi hepsine Jsb diyor olabilir; ben gibi

Bunun yanında FT yarışmacıları taktik icabı kullandığı pelleti jsb olarak bildiriyor olabilir. 5.5 ve üzeri çaplarda Jsb rakipsiz ama 4.5mm için seçenek çok ve hem jsb hemde diğer markalarda(RWS, H&N, Eley vs.) sıradışı özellikte üretimler mevcut. Böyle bir durumu keşfeden atıcı bunu paylaşmayabilir :)

Üretimde kalıplar belli zaman sonra aşınıyor, kalıp aşınmadan çıkan ürünler en değerlisi. Bende FX ve AA'nın ilk serilerden aldığını duymuştum.

Tetikle ilgili bu sorun. Tetik ayarlıysa fazlaca hafifletildiğinden olabilir yada tırnaklar aşınmış olabilir. Tüfeğinizin marka-modelini yazın, tecrübe etmiş bir arkadaş çıkar belki.

Tüfeğiniz 150 barın altında maksimum hızını veriyor, siz de bu maksimum hızı verdiği basınçta sıfırlama yaptıysanız bu normaldir.

Pcp silahlarda çıkış hızı basınca göre değişir. Belli basınç aralığında kullanırsanız bu değişimi fazla hissetmezsiniz. Bu meselenin kökten çözümüyse regülatör. Regülatörlü silahlarda valfin basıncını sabitlendiği için sabit hızda atış sağlar.

Şu evden şehire atışlar hep bi korkutmuştur beni, hele ki böyle acilse...

Up ya da u ibaresi yönünde çevirdiğinizde vuruş noktasını yukarı yönde değiştirirsiniz, left yada L yönünde çevirdiğinizdeyse sola. Öncelikle büyükçe kağıda atıp vuruşun nerelerde olduğunu görmeniz gerekiyor tabi

S510 Carbine orjinal haliyle 30fpe güçte ve 30 kadar verimli atış yapıyor. Düşük ayarda güç 10fpe civarına kadar düşüyor ve atış sayısı iki katına çıkıyor. Tüp hacmi yanılmıyorsam 170cc

Hedef atışı, atış talimi için ve özellikle evde atacağım derseniz 4.5 alın. Piknikte kırda bayırda şişelere kastım var diyenlere 5.5 iyi olabilir.

Forumda birçok konu var ve detaylı bilgiler mevcut, bakmanızda fayda var.

Wx modeli nedir anlamadim silah at44 long lw.
    İsabet sorunu ise sacmalar grupmanda sagda toplaniyor ama zaman zaman alakasiz yerlere gidiyor yaklasik 5 cm sapma var. Acikcasi durbun ayarini da tam yapamamis olabilirim
    Istanbuldaki arkadaşlardan yardim istiyorum
    Hafta sonu bulusmalarinda yardim icin arkadaslara ihtiyacim var

Namlu ucunda moderatörü taktığınız 10-12 santimlik küçük parça WX modellerde var. Namluya takılan moderatörün ağırlığı bazı silahlarda(mesela free float namlulu) vuruş noktasını biraz aşağı çekebiliyor ama isabeti genelde bozmaz.

İşte buda glock 19 un susturucusu.
    Sanayide işini bilen ve yaptığı işin hakkını alan bir cnc ustası 50 ila 100 lira arası bir paraya,yukarıdaki tarz bir moderatörü çok rahat yapabilir.
    Aslında bende wrangler moderatör alırken yukarıdaki dizayna sahip olduğunu düşünmüştüm,ancak içinden bir saç tokası çıkınca biraz hayal kırıklığı yaşadım.
    yada biraz daha masraftan kaçınmam ve becerebilecek usta bulurum derseniz bu tarz bir moderatör de yaptırılabilir.

Paylaşım için teşekkürler Murat daha önceden paylaşılmıştı bunlar ama konuyu açan hobidaşın problemiyle alakasız oldu.

Bir noktada daha hata yapıyorsun. İşini bilen bir CNC ustası 50-100 lira kazanmak için benim gibi onlarca detay soru mesajına cevap yazmaya saatlerini harcamaz. Amerikayı baştan keşfetmeye devam edersen daha çok hayal kırıklığına uğrarsın. Beğenmediğin yapı birçok kaliteli dünya markası moderatörde kullanılıyor. Bu işi geliştirmek istiyorsan iyi ustalar tanırım, elinde çizimin tasarımın varsa yönlendireyim bir görüş, saatlerini günlerini hayal uğruna harcamazsan yardımcı olurlar. Ha bunlardan başka bir derdim var diyorsan numaram vardır sende, ara konuşalım.

Bu işlerden hiç anlamam ama üreticinin tavsiyesine uymayı prensip edinmişimdir. Yada böyle durumlarda adım gazetelere çıksın istemem, belki ondandır.

At44 long tüpünde max 200bar yazıyor. Manometreleri eksik gösteren ve tüp kalınlıkları dişler eksentrik açılmadığı için 4'te 1 daha zayıf olan bir üretici için iddialı rakamlar bunlar ama siz en azından buna uyun bence.

Ellerinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş. Önizlemelere baktığımda orjinal kundağın aynısı olmuş demiştim ama, detaylı bakınca Daystate'in harika kundaklarının bana göre geliştirilebilecek kısımlarında geliştirmeler yapmışsınız, tebrik ederim. Kabzenin ön kavisi zevk meselesi ama açısını çok iyi ayarlamışsınız.