cevap için teşekkür ederim dediğinizi yaptım kaç kere hemde, silahın içinde bi gram yağ yok temizledim üstelik yağ giderici sprey( fren balata temizleyici vardır würüth tavsiyede ederim) ile,üstünede normal co2 tüp 5 adet kullandım yine aynı seri atış yapıyor,
ama tabiiki gaz odası valf içine müdahale etmek mümkün değil kaldıysa orda vardır.
ayer tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
slikon yaglamalı co2 tabanca tüpü yine 12 gramlık, her 10-15 normal co2 tüpten sonra bunu takın tüm tabancanın sistemini yağlıyormuş co2 tüp gibi takıp atış yapıyorsunuz
bir tüp 8 tl civarı ben deneme amaçlı aldım takıp kullandım tabancanın her tarafı yağlandı muhtemelen gaz odası da yağlandı
çok güçlü atıyor ama benim blowback barebellum tabancamı bozdu sanırım
tetiğe bastıgınız zaman ara ara seri atış yapıyor normal co2 tüp ilede makinalı tabanca gibi buda hoş gibi görülsede iyi bir durum değil, içindeki yağ bitene kadar 5 adet normal co2 tüpü kullandım hala devam ediyor seri atış.
bilemedim nedenini, ben bunun nedenini bu yağlanmaya bagladım
bilen arkadaşların görüşüne ihtiyacım var.
teşekkür ederim.
http://www.bozkurtav.com/asg-12-gram-ya…ca-tupu-pmu8026
bilen yok sanırım linki bu bahsettiğim konunun muhatabı. -
demekki hiç bu peleti tanıyan yada kullanan olmamış,alınmaz o zaman..
-
arkadaşlar merhabalar crosman ın tüm peletlerini severim özellikle diana tüfekleri için pistonlu çok idealdır.
Bu crosman 5,5 mm 14,3 grain pirana model pelet i deneyen varmı nasıl bir pelet sert oldugundan eminim.fiyadıda ucuz olmayan 400 lük kutu olarak piyasada ve 45 tl civarındadır.
görüş ve önerilerinizi beklerim. -
ağır pelet olan diana high power 21 grain olan da 350 magnuma göre 4/4 lük keşkem aynı pelet 16 grain olsa tek kullanılacak pelet derim sadece bulunduruyorum. sürekli kullandığım jsb 5,51 grain 16
-
evet silah yeni o dediğim en az 5000 atıştan sonra olabilir çözüm ü siz söylediniz
doğru tesbit kaymalar olmuş yoksa o kadar düşmez 100 metrede bile eh ancak
bu silahın her türlü parçasını bulabileceğin yer.
http://www.avdoga.com/
burasıdır.
burayı telefonla iletişim kur M:Ali bey vardır ilgilenir yoksada getirttiriyor -
evet silah yeni o dediğim en az 5000 atıştan sonra olabilir çözüm ü siz söylediniz
doğru tesbit kaymalar olmuş yoksa o kadar düşmez 100 metrede bile eh ancak
bu silahın her türlü parçasını bulabileceğin yer.
http://www.avdoga.com/
burasıdır.
burayı telefonla iletişim kur M:Ali bey vardır ilgilenir yoksada getirttiriyor -
Arkadaşlar en son yaptığım 70 metrelik atışlarda 5 litrelik su bidonunu vurmakta çok zorlandım. Atışlarımı dürbünsüz yaptım şişenin kapağına nişan aldığımda pellet şişenin tam dip kısmından vuruyor. Yani yaklaşık 30 cm düşme yapıyor. Bu düşme miktarı normal mi? Deneyen arkadaşlar varsa 100 metrede ne kadar düşme yapar? Kullandığım pellet JSB diabolo 16 grain- Rüzgar yok
Bende bir 350 magnum kullanıcısı olarak deneyimlerimden gördüğüm sonuç,o dediğiniz üst kapak ile alt arasındaki yaklaşık 30 cm lik düşüşü ben 100 metrede yaşıyordum. yalnız benim kullandığım pelet benjamin 14,3 graindi jsb 15,89 dur .
Bana göre biraz fazla düşme yapmış gibi.
üstelik jsb az bir ağır olmasına ragmen çok istikrarlı bir seçimdir.o zaman muhtemel neden nedir.
1- atışı desteksiz yapmış nişan bölgesine ( üst kapak) atarken altına sapma göstermiş olabilirsinizçünki mm. oynamalar 70 metredeki hedefta büyük sapmalar gösterecektir.
2- silahınızın performansı düşmüştür. ( yay, piston contalar ve oring ) sorunları olabilir. bu tahmin silahınızla kaç atış yapılmış bu yaklaşık belliyse bu sorunun netliği tahmini yükselebilir. -
tüm dianalar gibi dürbünü arka ayaktan şimledim.Ama bu diana nın özelliği .
yat verniği kullandım
Ben de zamanında 350 magnumuma ahşap yenilem e yapmıştım en güzel sprey cila ile düzgün olmuştu. burda resimleride paylaşmıştım.
Kullandığım vernik metaylan şeffaf mat sprey vernik idi. -
yat verniği kullandım
Ben de zamanında 350 magnumuma ahşap yenilem e yapmıştım en güzel sprey cila ile düzgün olmuştu. burda resimleride paylaşmıştım.
Kullandığım vernik metaylan şeffaf mat sprey vernik idi.The content cannot be displayed because it is no longer available. -
yat verniği kullandım
Kullandığım vernik metaylan şeffaf mat sprey vernik idi.The content cannot be displayed because it is no longer available. -
yat verniği kullandım
yat verniği kullandım
Kullandığım vernik metaylan şeffaf mat sprey vernik idi. -
Dianalar derken bile onlarıda kendi içinde ayırmak gerekiyor pelet seçimi bakımından.
350 magnum farklı,460 magnum farklı 54 56 farklı namlu olabiliyor sanırım öylede. -
Araştırmalarıma göre kullananlar genelde 5.51 tercih ediyorlar. ben de 5.51 i denediğimde gayet iyi oturdu 5.52 biraz daha zorlar gibi gerçi 350 magnumda yiv ve setlerin pelleti törpüleme özelliği var onuda atar ama erken aşınmasına da neden olabilir. Bence 5.51 ideal 16 gr denedim namlu alıştıktan sonra 18 gr a çıkarım herhalde ama isabet mükemmeldi buda uygun olduğunun göstergelerinden biri. Hatta her vurduğumda hayret ettim. 45 metreden ayakta vurmak hele ki ilk seferlerde vurmak beni çok mutlu etti çünkü başta yay sert olduğu için kolum yorulmuştu ve titriyodu.
teşekkürler ben 350 magnumu yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum ve bu silah için en iyi peleti uyum sağlaması ve performans isabetlilik açısından crosman/benjamin ultra magnum 14,3 grain ve gamo prohunter 15.43 graini en ieal olarak gösterildi sert peleti sevdiği için herhalde namlu pelet uyumu ve diğer performans içinde mükemmel olan diananaın ağır peleti high power 21,4 grainde süperdir.
buna paralel olarak bende böyle düşündüm dünyanın en iyi peleti olan JSB fiyatından da belli diğer saydıklarıma göre 2 katı fiyatdır
5.51 aynı diananın high power gibi en iyi uyum sağlayan peletidir.
sadece namlu pelet uyumunu test ettim mükemmel diyebilirim.aslında bu test bile bazen yeterli oluyor.özellikle JSB lerde..
Bende artık bu jsb lere başlayacağim aldım fakat atış testi yapamadım. -
peki JSB 5,51 Bu silahda nasıl performans gösterdi.
namlu pelet uyumu nasıldı -
Ben 350 magnum kullanırım genelde namlular aynı güçte yakındır.
crosman, benjamin domed 14,3 grain ve Gamo pro hunter 15.43 grain tek geçerim.
Bu silahlarda daha önce ispatlanmış yazılmış çizilmiş iş de bitmiş. bu iki pelet için.
Bu diana namluları sert peletleri sever JSB ler yumuşak ve ben 13,43 ü hatırladığım kadar denemiştim 14,3 benjamin 830 fps verirken tam hatırlamıyorum ama kesin daha düşük vermişti.
Şimdi gördüm sizin atış hız tablosundada benim dediğimi destekliyor.
Gamo pro hunte r(15,43 gran ) bana göre ağırlık ve balistik üzerine crosmanlardan ( 14,3 ) daha başarılıda diye düşünüyorum
crosman 830 fps iken pro hunterde 820 civarında ama ağırkı dan dolayı enerjisi daha fazla aynı zamanda test ettim tahrip gücüde yüksek. -
belkide haklısınız,..
8 yaşındaki bir çocuğa silah tutkusu bile vermem ben. -
Alpaslan abi .mod 460 tan dahada guclu ve isabetlisi ulkemizde yok malesef.... Hw 97 pcp tadinda istikrar verir.gucude gayet yeterli.senin zaten sumatra gibi guc tufegin var yaylidada bukadar gucu bosver bence. Mod 54 kullanmadim ama kral olmasini bi sebebi vardir.mod 54 te alabilirsin.
350magnum azda olsa 460 mag.dan güçlüdür, bakarsanız değerlerine yazar. -
Bence bir sürü tüfek kullanan birisi olarak yaylıda Pahalı ama isabet için Dianaları tek geçerim, eh gücüde fena değil özellikle magnum sınıfı için, bende 350 magnum var kendi ölçümlerimle 14,3 grain crosman HP i 255 - 260 m/s arasında atıyor.
Ayrıca silahın teknik verilerine kağıt üzerinde pek itibar etmemek gerekir, uygulamada o değerleri vermeyebiliyor.
Ha şunu derse 14,3 grain peletle 250 m/s tamam dogru olma olasılığı yüksek. ama 250m/s demesi yanıltır 9 grain kurşun olmayan hafifi peletle 250 çıktıysa ne olacak onun enerjisi ft/ıbs cinsinden düşük çıkacaktır, yada bir başka deyişle 250 m/s namlu çıkış hızına sahip o tüfek 14,3 grain yada 16 grain saçmayla 200 m/s yi bile zor görürki bu sıradan bir baloncu tüfeğidir diyebiliriz.