adyobatik tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

şimdi sevgili dostlar,
    1-burada benim tüfeğim seninkini döver oynamıyoruz,
    2-kimin tüfeklerden ne kadar anlayıp anlamadığını klavye başından anladınız, bravo, başarılarınızın devamını dilerim
    3-siteye hangi arayla gireceğimizi de yazarsanız sevinirim, benim hayatım klavye başında geçmiyor, genelde arazide zaman harcarım,
    4- bu arada merakınızı gidereyim, gerçek bir benelli sahibiyim, ve istersem daha iyisini alabilecek gücüm de var, ama gereksiz ispatlar için zaman kaybına vaktim yok
    yazdıklarıma inanıp inanmamak size kalmış,
    ama sahiden forum kötüye gidiyor, görünen bu, konunun açılış amacı nereee? yazılan cevaplar nereee?
    okumak ve yorum yazmak zorunda değilsiniz, ben okuyacak arkadaşlara yazıyorum kabul edin,
    ve lütfen üzerinize alının, sizi daha basit forumlara yönlendirelim, hani şu benim klavyem seninkinden güçlü tarzında olanlara,
    işte donanımhaber falan varya, oralarda birbirinizin açığını arayıp monolog yaparsınız, ok

yahu arkadaşlar enteresan cevaplar yazılmış, ben ne yazmışım okudunuz mu iyice*???
    -tüfek yerli ve ucuz, benimki iyi çıktı, sizinki çıkmayabilir demişim,
    -alma amacımı yazmışım
    -normalde çeşitli gramlardaki fişekleri bu tarz tüfekler seri atmaz,takılırlar, ben tüm varyasyonları denediğimi belirtmeye çalışmışım,
    -tüfeğin satıcısı değilim bişey değilim,
    -aldığım yerden başka yerde satıldığına şahit olmadım

kısacası demek istediğim şey, ucuz bir tüfek aldım maşallah taş gibi çıktı, kalkıpta hedefe falan atmışlığım yok,
    savaşa da gidecek değilim, amacım allah korusun ters bir durumda ailemin emniyetini sağlamak, caydırıcı olmak,
    ne huğlular armsanlar üzümlüler yada 1500-2000 liralık yerliler gördüm tık tık takılan,
    bu iyi çıktı, bahsettiğim konu bu oldu,
    yoksa isteyen araştırır alır, istemeyen almaz,
    ava giderken zaten av tüfeğimi kullanıyorum, benelli var bende otomatik, benellime bu tarz şeyler için, yani deniz kenarına gibi, kıyamadığım için aldım bunu
    resim isteyen google a yazsın çıkıyor zaten, ama bende resim çekip koyacağım foruma söz olsun
    amacım deneyimlediğim bir şeyi paylaşmaktı,
    haydi sağlıcakla kalın

arkadaşlar selamlar öncelikle herkese, geçenlerde av bayisine gittim adanada, dedim kendime şöyle ucuz otomatik, boyu kısa, bol hazneli , deniz kıyısına götürüp emniyet amaçlı bir tüfek alayım, yani tüfek düşse kalksa ,paslansa gibi...içim acımayacak bişey olsun, kalkıpta beretta yı zırt pırt taşımayayım,
    bayiye girdim derdimi anlattım, bana plastik şarjörlü olanlardan gösterdi, beğenmedim tiplerini, sonra monte carlo diye ahşap dipçikli, işli falan güzel bişey çıkardı, 8+1 kapasite, otomatik,gibi gibi
    dedim ver bundan, ne araştırdım ne başka bişey, aldım 140 tanede her gramajdan ve saçma çeşidinden fişek, dedim ben bunları yakana kadar ruhsata işletmem, attım kendimi ıssız deniz kenarına adanada, 140 fişeği 30 dakikada yaktık arkadaşla, 140 fişekte bir kere bile taılma yapmadı, omzumuza dayamadan, belden desteksiz de attık bol bol
    tek tek yükledik
    2+1 yükledik
    4+1 yükledik
    full yükledik,
    tüfek maşallah takır takır atıyor, namlu ateş gibi oldu el değmiyor, namlu zaten 55 cm , kısa , fişek haznesiyle namlu aynı hizada
    anlayacağınız şansımıza bir tüfek çıktı bu monte carlo şaşırdım ben, yerli yapımmış,
    şimdi balığa giderken, ailece pikniğe kampa giderken yanımdan ayırmıyorum, zaten küçük bişey,
    ağzına vermeden 2+1 fişek koyuyorum içine, ilk fişek ses fişeği, ikincisi küçük kuşlar için olanlardan, 3. cüsü şavrotin, emniyet için sıralamayı böyle yaptım
    şansıma tüfek güzel çıktı, paylaşayım dedim sizlerle, ama tüfek ucuz dikkat edin, bu tarz markalarda her tüfek aynı kalitede çıkmayabilir, benimkisi böyle çıkarken sizinkisi çıkmayabilir, tüfeği ruhsata işletmeden önce mutlaka deneyin,

ben adanadan yazıyorum, bahsi geçen yerden elden alışverişlerim oldu, ürün portföyü geniş bir yer, benim birebir görerek edindiğim izlenim şudur, çalışanlardan bazısı işine çok hakim, bazısı hiç değil, sanki tavuk dönercide çalışan adamı getirip koymuşlar, bu kadar göz önünde olan bir yerin müşteri ile ilgilenen şahısları dikkatli seçmeleri gerektiğine inanıyorum, örneğin raflardaki pcp tüfeklerden soru sorduğumda bir personel muhteşem cevaplar verirken, bir diğeri dünyadan bihaber şeyler söyledi, bahsi geçen dükkan öyle kocaman büyük bir yer değil, bildiğin esnaf tarzı bir yer, adanada belki ondan büyük 5 tane av bayi biliyorum ben, ama bu firma internet olayına onlardan daha fazla önem verip ilk girenlerden ve bunun nimetlerinden faydalanıyor, yazdıklarımdan kesinlikle firma hakkında kötülüyor gibi bir şey anlaşılmasın, ama şehrinizde girdiğiniz herhangi bir esnaftan farkı olmayan bir yer, yani gerek telefondan gerekse internet üzerinden verdiğiniz siparişler tamamen insan eliyle takip edilip paketlenip yollanıyor, yani öyle bilgisayarlı bir otomasyon falan yok :) bu sebepten bu tarz aksaklıklar her zaman yaşanmaya müsaittir, ama burada firmayı eleştireceğim nokta şu olur, bir ürünün üzerine stokta ise var yazın, yok ise ''sipariş ile 1 haftada temin edilir'' yazın, diğeri malesef ticaret için herşey mübahtır sınıfına girer, bu ister av bayisi olsun, ister gıda firması, işin bu tarafı malesef biraz kötü olmuş, itibar kaybettirir bu tarz şeyler firmalara

yok yok bu tarz konular asla eskimemeli ki, bu firmadan yetkili birisi çıkıpta şunu şunu yaptık, müşterimizin mağduriyetini giderdik demeli, yoksa rezillik ortada, böyle bir forumda bunu yüzler hatta binlerce kişinin okuduğunu düşünürseniz, ve bu okuyanların tamamının potansiyel müşteri olduğunu düşünün, birde bunun üzerine bu kişlerin etrafındakilerle bunu paylaştığını düşünün... bence bu konular her zaman taze tutulmalı, para olayı ayrı bir olay, birde işin terbiyesizlik boyutu var, yazık... bakın mesela ben hafızamana kaydettim, SİPAHİLER...

yani benim hedefime uygun bir tüfek gibi, ama fiyatıda iddialı, 2500 lira gibi rakamları var, yan üniteler hariç, ya hava tüpü yedekli kullanılabilen bir alternatif bakacağım,yani 30-40 tane sık,tüpü değiştir 30-40 daha sık tarzında, yada buna yönelip direk 70-80 tane atacağım, tabi almışken 2. elinide düşünmek istiyorum, örneğin görüyorumki AA 510 alsam 2. elde satmak istesem hemen gidecek, evanixin 2. eldeki durumu ne olur acaba? bilgili arkadaşlar geçmişe bir göz atıp fikirlerini söylese

sevgili forum üyeleri, bu markanın böyle bir tüfeği var, ben pcp ye geçeceğim eni konu,burası kesin,şimdi ihtiyacım olarak da yanıma yok scubadır,yok pompadır almadan atışa gitmek araziye çıkmak yada tüfeği bi yere götürmek, bu tüfeğin kalitesi konusunda olumlu şeyler duyuyorum ama tabi fiyatıda o kadar iddialı, bu tüfekle açıklamasında yazdığına göre stabil 70-80 atış yapmak mümkündür diyor,doğruluğu nedir? yani 100 metreye şişeyi koyduğumuzda bu kadar atış imkanı verirmi? bu paraya kalitesi aynı alternatifi nedir?ama özellikle hava hacmi büyük olmalı,çünkü evden çıkarken tüfeği alıp çıkmalıyım,yan parçalarla uğraşmadan,sonra geri döndüğümde dolum işlemini yine evde yaparım,bu konu önemli

güzel balık rastgele ama bir daha denk gelirseniz bu boyuttaki balıkları lütfen serbest bırakın ki üresinler, bu boyuttaki balıkların yaşaması o sudaki balık üremesini sağlar, sizlerde daha kilo kilo avlarsınız inşallah :thumbup:

valla 500 civarı rakama girerse çok satacağı kesindir, ama öyle 700-800 lere çıkarlarsa ben sanmıyorumki satılsın, cam gibi dianalar hw ler 850-900 lere el değiştiriyor 2. elde, yada o paraya nerdeyse bt-65 ler el değiştiriyor, 500 ün üzerine çok çıkarlarsa ben şahsen düşünmem, ama o civarda olursa düşünülür,

kesinlikle güzel bilgiler oldu, bence bunun yanında daha da detaylı bilgiler verecek dostlar olacaktır, bu tüfek tanındıkça hem alımı hemde satımı daha da artacaktır, benim şahsi görüşüm 50 metrede tek delik yapmaktansa 50 metrede 3cm grupman yapayım ama gücü yüksek olsun yönünde olur, bu arada dediğim gibi tüfeğiniz gerçekten gördüğüm en güzel tüfeklerden,

arkadaşlar evanix tüfekleri çok duydum,satılıyorda, ama forumda bu tüfeklerle ilgili bilgi olarak AA ların,hatsan ların yada diğerlerinin yarısı kadar bilgi yok, bu tüfekler satılmıyormu? satılıyorda alanlar çok mamnunda hiç bilgi paylaşmıyormu? yada nedir anlamadım, örneğin tüm forumda AA 510 efsane, ama aynı paraya evanixin modelleride var, kalitesiz olsa bu paralara satılmaz zaten, yada ne bilim kronik problemleri falanmı var?, mesela satılıklar bölümünde bir arkadaşın ilanı var, tüfek 600 cc hava hacmiyle, ahşabıyla falan yakıyor ortalığı, ama genel olarak az bilgi mevcuy bu tüfekler hakkında

genç kardeşimize iyi forumlar dileyelim,bu tarz konuları daha önce çok okudum, hem buradaki forumdan hemde diğer üye olduğum forumlardan, bunu şu şekilde giderebiliriz diye düşünüyorum, eğerki kendinizi tanıtınız bölümünü birisi doldurmamışsa diğer bölümlere girmesi engellenenilir, madem bu konu üztüne bu kadar çok eleştiri aldı kardeşimiz o zaman bunu otomatikleştirelim ve bundan sonraki üyelerimizle ilgili bu tarz bir tatsızlık yaşanmasın, bence genç kardeşimize biraz haksızlık ediyoruz, bir tüfek alacak ve heyecan içerisinde, doğal olarak cevap bulmak istediği sorulara en hızlısında cevaplar bekliyor, lütfen kendimizi hatırlayalım, ilk havalı tüfeklerinizi edinipte bilgi diye sağa sola baktığımız zamanki heyecen bizde yokmuydu??, eğer bu kendini tanıtma konusu bu kadar önemliyse yöneticimiz bu işi otomatik hale getirsin bence, her gelen önce otomatik olarak o sayfaya yönlendirilir,ardından üyeliği aktifleştirildiğinde forumdan faydalanabilir, şu durumda hem kuralımız yok hemde niye uymadın diyoruz, bence zorunlu olsun, bence genç kardeşimizin hevesini daha fazla kırmayalım ve paylaşalım,

ben şahsın adına mod 125 sniper kullanıcısıyım ve güzel tüfek diyorum, ama 1.82 boyundayım 86 kiloyum ve sporcuyum, yani kendine güvenmiyorsan yaklaşma derim, baya gülle gibi bir tüfektir,25-30 atış sonrası elin kolun ağrıyacaktır, çok güçlüdür, değdiği yeri dağıtır, ben öyle lira kadar yere 10 tane atış sokma derdinde olmadığım için isabeti bana gayet yeterli geliyor,daha 15-17 metreden fare ıskaladığım pek olmadı, olduysada fare hareket ettiğindendir :) işin özeti, ince atışlar yapamazsın, inceden kastım, öyle 50-70 metreden yumruk kadar yere 10 atış sokayım dersen yanlış tüfek, ama ben şişe patlatacam, tuğla delecem, fare vuracam dersen ve gücüne güveniyorsan tam aradığın tüfek budur

sniper ı dürbünle kullanmak zaten derttir, neden dürbünle kullanmaya çalışıyorsunuz ki? mod 125 sniper tepen bir yaylıdır,üzerinde dürbün tutman çok zordur,dampa ayak alsan 150 liradır zaten,onda bile oynayacaktır dürbün, ben dürbünsüz kullanıyorum, zaten max 50 metreden fareye,cardona atıyorum,onuda vuruyorum,bence daha uzağa ve isabetli atışlar için pcp tüfek bakın,yaylılara dünya para yatırıp üstün atışlar beklemeyin, 50 metre üstü pcp olayıdır,ona dürbünde takarsın,lazerde, tıkrı tıkırda atarsın, benim düşüncem bu yönde