adyobatik tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

sevgili asil dostum,hatsanın hangi yaylısıyla dürbünsüz ayakta 25 metrede pelet toplayabilirsin,bana göre eğer tüfeğe çok iyi alıştıysan sadece mod99 special olanda,mod 125 te falan futbol topu kadar alanda topla iyi derim,tamam gamo yabancı marka ama,o zaman türkiyede hiçbirşey almamamız lazım,çünkü otomobilinden beyaz eşyasına herşeyin kökü yurtdışı zaten :) ben gamo derim, hatsanmı gamomu? kesinlikle gamo

bende var gamo whisper igt 4.5 :) kullanıyorum halihazırda,birşeyleri parçalamak için ugun bir tüfek değil,yok şunu delsin geçsin,100 metreden şişeyi hoplatayım falan olayı aranıyorsa hatsan mod 125 alacaksın :) bu tüfek isabet konusunda süper, her attığımda aynı yere vurayım diyorsan kesinlikle pcp gibi :) ben 15-20 bazende 25 metreden dürbünsüz atıyorum,tüfekte tepme yok gibi bişey,zaten çok hafif 3000 gr tüfek,çok hızlı kurup tekrar atabiliyorum,25 metreden dürbünsüz yumruk kadar yere toplanabiliyor peletler,birazda tüfekle alışma meselesi,ben alalı daha 3 hafta oldu rahat 600-700 pelet attım, kayınpederimin bahçeli evi var,kayınçoda hatsan yaylı var, onunla takır tukur atışıyoruz bahçede,ben en çok hafifliğine ve tepmemesine bayılıyorum,birde öyle dev gibi bir tüfek değil,orjinal gamonun kılıfınıda aldım,takım tam,şimdi uzak mesafeler için (50 metre üstü) pcp'de düşünüyorum,bir igt,bir pcp takım olarak tadından yenmez :) , dediğim gibi amacınız şöyle kırsın böyle dağıtsın ise bu tüfek size göre değil,ama 50 metreye kadar tıkır tıkır yorulmadan isabetli atışlar yapayım derseniz gamo igt yi tavsiye ederim,kanımca elimdeki dürbünü taksam 70 metreden isabetli atışlar yapabilirim,ama bahçe 70 metre gelmiyor şimdilik :)

çinden parça ürettirip ülkede birleştirip satmak avrupada pak mümkün değil, çin mallarına fena kota var,o kotayıda genelde bilişim sektörünün sarf malzemeleri için kullanıyorlar,ben çinde yapılmış bir tüfeğin avrupada satış yapabileceğini sanmıyorum,en azından aynı yada yakın fiyata, gamo ispanya imalatı bir tüfek, geliri az olan ülkelere ucuza malzeme vermek için çindede silah yaptırıyor olabilirler,yoksa çin malı malzemenin,heleki bu otomobil ve yan sanyiidir,yada ateşli silahlardır,yada hava araçlarıdır,yani kalitenin ön planda olduğu konularda avrupada mal satmak kolay değil,oradaki tüketiciler bizler gibi değil,mahkemelerde bizimkiler gibi değil,adamın kökünü kibrit suyu dökerler bir terslikte,insan hakları,tüketici hakları hat safhada,bu sebepten bizden bile mal alırken 5 ayrı uluslararası firmadan belge isterler,avrupaya mal gönderiyoruz ordan biliyorum,

zaten dürbünü 25-30 metre üstünde ihtiyaç duyarsınız,benim kanaatim dürbünsüz bir 500 atış yapın,yayda kendine gelir,eliniz tüfeğe tetiğe alışır,dürbünsüz 25-30 metrede iyi şeyle yapmaya başlayınca,mesafeyi uzatır tüfeğin karekteristiğini öğrenirsiniz, aynı markada olsa iki tüfek çok farklı özellikler taşıyabilir,dürbünsüz olarak 40-50 metreye kendinizce biraz sağa,biraz yukarı gibi atışlarla tüfeği ezberleyip dürbünü sonradan takaersanız çok daha verimli olur gibime geliyor,ben şu anda gamoma hala dürbünü takmadım şahsen,iyice ezberleyeyim tüfeği ardından takacağım

ben yaklaşık 20 gün önce whisper igt sahibi olan birisi olarak konuşacak olursam,tüfek bir defa kuş gibi, bu kadar zaman zarfında heralde 500 atış yaptım,25 metreden dürbünsüz kullanıyorum genelde,tüfekte tepme yok denecek kadar az,kayınçomda hatsan var,benimkiyle atınca bu nasıl tüfek dedi :) yakın mesafe atışları için mükemmel diyebilirim,kullanımı zevkli,resim çekmişliğim yok ama 25 metreden dürbünsüz yumruk kadar yere mermilerin hepsini toplarsın rahat rahat,dürbün kullanılırsa tahmin ediyorum liralık alana sıkıştırılabilir,güç olarak aman aman bir gücü yok,ama 3000gr ağırlığıyla varlığıyla yokluğu bir,ağır pelet sevmeyen bir tüfek,8-10 gr gibileri ideal,hiç resim çekmek aklıma gelmedi,kısacası tepme yok denecek kadar az,adamlar yapmış,bu sebepten atışları tek yerde toplamak kolay,bende 8-32x50 gamo dürbünde var ama uzak mesafeye atmadığım için hiç takmadım daha,tabi dampa ayak gelmedi daha ideal ava, adanada olduğum için distrübütörüyle konuşma şansım oluyor,gelince alıp servisteki tüfeğimin bakımınıda yapan mehmet beye taktıracağım,öylede merak etmiyor değilim , ama şöyle uzak mesafe için bir pcp de edineceğim ne yalan söyleyeyim :)

25 metreden kola kutusuna falan atmaya başla,ardından hedefi küçültürsün,tüfeğin çok kuvvetli ama bir o kadarda sıkı tutulması gereken bir tüfek,kesinlikle şakası olmayan,denk geldiği yeri parçalayan bir tüfektir,iyi atışlar,attıkça paylaşırsın tecrübelerini

genel olarak araştırmalarım sonucu tüfek bana uygun gibi geldi, çünkü uzak mesafeden tek atış bana yeterli, zaten öyle tık tık tık 250 tane atmıyorum,onlar için bir tane gamo var ,arkadaşın sattığı tüfek gerçekten çok hoş,fikirlerimide yazdım zaten kendisinin ilanına,inşallah hakkını verecek birisi alır,ama bir yandan da şimdilik gideyim alayım bir tane hatsan at-44 diyorum, kullanıp pcp lerde kendimi geliştirince onu elden çıkarır o zaman böyle bir bütçeye çıkayım diyorum,sizce bu fikirim nasıl dostlar,çünkü anladığım kadarıyla 1500-2000 bandına geçildiğinde alternatif baya artıyor,ama buradaki tüfekler artık özel isteklere cevap vermek için bazı konularda uzmanlaşmış kişilerce tercih ediliyor,benim gibi pcp ye yeni geçiş yapacak birisi için toplamda taksitle 850-900 lira gibi bir rakama at-44 alıp,yan aparatlarıyla beraber, kullanmak ardındanda çok fazla zarar etmeden elden çıkarıp bu tarz amaca yönelik daha profesyonel tüfeklere geçmek dahamı mantıklıdır?yada direk benim gibi bir kullanıcıya 1500 lira civarı '' şunu al,ustalaşana kadar senin her işini görür'' diyeceğiniz bir tüfek varmıdır? birkaç kişi birden aynı tüfek üzerine yoğunlaşırsa demekki o model bana uygundur :)

yazdığınız cevaplar için çok teşekkür ederim, benim amacım zaten canlıya atmak değil,yakın mesafeler için bir tane gamo var zaten,bunu uzak mesafelere güçlü atışlar yapmak için düşünüyorum,tek atış ve güzel sonuç, öyle çok tepme falan umurumda değil pek,çünkü bununla zaten yatarak destekli atacağım %99 oranında, örneğin 100 metreye bir hedef koyup eş dost keyifleneceğiz, gazozuna falan g;$i ,şimdi daha önce pcp kullanmadım,ama buradaki yazılardan kullanmış kadar oldum nerdeyse :thumbup: ideal çap 5.5 gibime geliyor, scuba tüp falan pek dert olmaz, dalış okulu olan arkadaşım var, ben bu tüfeğin tasarımını çok beğendim, birde en çok hava hacmi hoşuma gitti, weinrauch yazdığın bilgilere çok teşekkür,ama daha net yazacak olursak bir dolu tüple 75 metreye isabetki kaç atış yaparız,ortalama bir 5.5 pellet ile, hani 40-50 tane, falan, ardından güç kaybeder atışların bozulur,şu basıncın altındada atamazsın,yada atmanı önermem diyeceğin şeyler nelerdir? şimdiden teşekkürler

öncelikle tüm forumdaşlara selam, arkadaşlar 15 senedir havalı tüfeklerle amatör olarak atış yaparım,forumda yeniyim ama sonradan farkettiğim içindir,neyse bu işe son zamanlarda biraz daha merak saldım,eskiden balık malık yapardık ama çocuk oldu ellerinizden öper artık geceli bi yere gidemiyoruz doğal olarak :) yani atışa daha çok zaman ayırmaya başladım,elimdeki havalı bana yetmeyince burdan bir arkadaştan gamo whisper igt aldım,kullanıyorumda halihazırda zaten, ama işte daha iyisini insan istiyor,kendimide tanıdığım için şu an canım PCP istiyor, PCP almışkende direk iyi bişey almaya niyetim var, satış bölümünde bir arkadaş condro tabir edilen gunpower sss satıyor, arkadaşın silahı çok güzel,içimde gitti hani, ama yeni baba olduk nakit para veremem hobilerime,ama taksitle falan alabilirim, malum sitede bu tüfeğin yenisi 1600 lira taksitle, gerek hava hacmi,gerekse görüntü olarak,gerekse yabancı sitelerden edindiğim bilgiler ışığında tüfeği çok beğendim, tüfeğin hava tüpünün dipçik olarak tasarlanmasına bayıldım,gerçekten bence tasarım olarak süper bir tüfek,şimdi sizlerden şunu öğrenmek istiyorum,özellikle PCP deneyimi olan dostlar,yada şansa belki bu tüfeği kullanmış arkadaşlar, bu tüfek nasıldır,dertlimidir? videolarında çok basit işlemlerle namluyu bile değitiryorlar,4 vidaya bakıyor işin ucu, düşüncelerinizi açıkça yazarsanız sevinirim, nakit alacak durumum olsa satan arkadaşla pazarlığa oturacaktım ama kısmet değilmiş,düşüncelerinizi bekliyorum teşekkürler