İzzet Abi harika bir çalışma olmuş eline sağlık...
Gepard tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
-
Öncelikli olarak forumumuzun tanışalım başlığında kendinizi tanıtmanız gerekiyor forum kuralları gereği.
-
-
Dediğim gibi atışlar bana ait değil.
Genelde 3-4 atışta bir öyle flyer adını verilen çıkıntılar oluyor dediğiniz gibi...
-
Ne güzel açıklamışsınız Sayın Manurhin.
Kesinlikle hem isabetli, hem de daha az sürtünmeden dolayı daha az enerji kaybı gibi bir avantajı var.
-
Bugün denk geldiğim bir blogtaki atıcının poligonal namlulu at-44'le yapmış olduğu grupmanı sizinle paylaşmak istedim.
Atıcı tüfeğin standart namlusunu Chambers Gunsmith adlı siteden sipariş vermiş olduğu LW'nin poligonal namlusu ile değiştirip 50 metreden farklı pelletlerle grupman çalışması hazırlamış. Namlu dışında herşey bildiğimiz standart stok halindeki At-44.
Kullanılan mühimmat 25.4 grain, 0.25 cal. JSB Exact King. Hedeflere 4'er atış yapılmış.
[Resim Engellendi: http://1.bp.blogspot.com/_NAYFgvXfdlE/TCOla-pQ7hI/AAAAAAAAAAk/8Yovu8rJADA/s1600/PICT0214.JPG]
[Resim Engellendi: http://2.bp.blogspot.com/_NAYFgvXfdlE/TCOq5CuADnI/AAAAAAAAABM/aO2PlogXOVs/s1600/LW3.jpg]
[Resim Engellendi: http://2.bp.blogspot.com/_NAYFgvXfdlE/TCOqqqy2wEI/AAAAAAAAAA8/fYQe39M6a7M/s1600/LW1.jpg]
[Resim Engellendi: http://4.bp.blogspot.com/_NAYFgvXfdlE/TCOqyq44jPI/AAAAAAAAABE/fkTep3fVNgc/s1600/LW2.jpg]Atıcı da sonuçlardan oldukça etkilenmiş...
Linkin orijinali: http://lotharwalther.blogspot.com.tr/
Hatırlatma: Çalışma bana ait değildir, fotolar ve bilgi üstteki linkten alınmıştır.
-
Forumda Kralın kısa zamanda lw namlulu puncherı piyasaya süreceği yazıldı. Sonuçları bilemeyiz tabii ki ancak yeni tüfek edinecekler bir süre daha bekleyebilirler bence. Bekleneni vermezse hatsana devam.
-
Öncelikle bu bilgilendirici cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Maalesef forumda 1-2 gündür pek aktif olamadığımdan biraz geç cevap yazabiliyorum.
@ sparus
Boru kurdunu, sülünezi (sülünez bir ihtimal) eve sokarsam muhtemelen arkadaşlar beni boru kurtlarıyla beraber bahçeye koyar. Ondan dolayı günlük madya çıkarmayı ve kokusuz bulaşmaz tavuk göğsünü söyledim. Ama aklıma geldi her ne kadar verimi biraz daha düşük olsa da konserve sülünez görmüştüm. Bulursam konservesini alırım kesin. Keşiş yengecini denemiştim önceden etsiz ve ufak olduğundan hemen dağılmıştı... Pek verim alamamıştım o zaman ama araştırmak lazım belki bir tekniği vardır.
Hocam verdiğiniz haber bir harika doğrusu. Patlayan çiftlik ve doğaya karışan tonla levrek...
Dediğiniz pellet yemlerden önceden edinmiştim ancak iğnede hemen dağılıyordu malum. Dediğiniz macun kıvamı çok mantıklı geldi açıkçası. ilk deneyeceğim şey olucak bu sefer. Kupes ufaktır ama iyidir. Bunlardan tavukla çok tutardım eskiden. Hatta sigara izmaritini bile kesip sinek iğneye taktığımda atlayanlar olmuştu.
@ jackalll
sülünezin yanında madya ve bulabilirsem ufak yengeç deneyeceğim çipuraya. sonuçları mutlaka yazarım...
Bahsettiğiniz tekniğe biraz göz attım oldukça ilgi çekici ve levrek için ideal bir yöntem. Hatta silikon karideslerle verim oldukça artttırılabilir diye tahmin ediyorum. Ancak maalesef uçakla seyahat edeceğimden hem yemli takımı hem at-çek takımımı yanıma alamıyorum. Ona bir sonraki sefer denemek üzere diyeyim şimdilik.
-
Teşekkür ediyorum Atalay. Hem tatlı su hem tuzlu su merakı mevcut bende. Malum Ankara'da yaşayınca her canımız istediğinde denizi göremiyoruz ondan dolayı bol bol baraj gölüne gitmek durumunda kalıyoruz. Gerçi eskisi kadar sık gidemesek de tatlısu için fikir alışverişine her zaman varım.
-
Önümüzdeki salı günü izmir-karaburun'da olacağım. Her zaman olduğu gibi kıyıdan olta atmadan tatilimi sonlandırmayı planlamıyorum.
Bu mevsimde karaburun için özellikle tavsiye ettiğiniz bir sistem yem vs mevcut mu acaba?
Benim aklımda 25lik bedene 20lik kösteklerle bağlanmış çipura kancasından yapılmış 3'lü dip takımı geliyor. Kurşunu da 30 gram anca kullanırım. Yem olarak da tuzlanmış tavuk göğsü ve kendi çıkardığım madya muhtemelen.
Ek olarak da akşamları 0.18 misinaya bağlı fosforlu kalamar zokası denerim.
Bölge için bunlardan başka tavsiyeler gelirse oldukça işime yarar.
-
Kendi adıma söyleyim, Orijinal Almanyadan ithal lw namlu gelirse maxi modeline uygun bir zamanda çok rahat 1.100 - 1.200 lira veririm. İthal alman lw namlulu tüfeklerin Türkiye fiyatı ortada..
-
lw namlu
Şimdi hatsan düşünsün o zaman.
-
Konudan bağımsız olarak forumumuzun en güzel tarafı bu işte bu tip konularda tek yumruk oluyoruz forum içinde tepkimizi gösteriyoruz ve hemen hemen her konunun bir uzmanı mevcut olduğundan hiçbir şey havada kalmıyor en doğru bilgiye ulaşıyoruz.
-
O havalı tüfekle kediye atış yapan tıynetsizin elinde sapan da olsa hatta bıçak da olsa bu tip eylemleri rahatlıkla yapabilir.
Analitik bir düşünce, havalı tüfek yasaklanmalı yerine, toplumda bu tip insanları engelleyecek ne tip yaptırımlar getirebilirizi ve bu insanları nasıl ayıklayabilirizi içermeli. Yoksa havalı tüfekler kendiliğinden atış yapmıyor.
Konu burada sadist ve topluma her an daha ciddi bir zararı dokunabilecek bir insan. Havalı tüfek yasaklansa yine yolunu bulur rahatlıkla...
-
Objektif ve detaylı incelemeniz için elinize sağlık.
Peki sizce Tüfekteki namlu problemi önceden de bahsedilen crown probleminden mi (crown olmaması, yanlış crown açısı ya da merkezleme hatası), yiv-setle alakalı bir sorundan mı yoksa bambaşka bir sebepten mi kaynaklı?
Tüfeği maalesef yakından incelemeye fırsatım ve zamanım olmadı. Ancak yorumlardan ve fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla namlu kalitesi arttığı takdirde yerli pcp piyasasını çok rahat ele geçirir kral bu tüfekle. Hatsanın yurtdışı satışlarını da düşünürsek eğer, birçok yabancı ülkede de fiyat/performans konusunda liderliğe oynar...
-
Aynen av için düşünmüyorum ben de zaten. Eğlence amaçlı tamamen. Verdiğiniz bilgiler yararlı oldu tekrar teşekkür ediyorum.
-
Vallahi tüfek giderek daha mantıklı gelmeye başladı bana.
-
Cevap için çok teşekkür ediyorum. Eve geçince videolarını da izleyeceğim.
Tetik sertliği ve bolt kolunun oynaması sorunu giderildiyse benim için eğlencelik bir silah olabilir.
-
Tüfeği deneyen ya da gören var mı acaba?
Tetik hakkında ve bolt kolu hakkında bazı olumsuz yazılar gördüm ama ufaktan bir niyet de var sonbahar ayları için...