Gepard tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

İki tüfek de kendini fazlasıyla kanıtlamış markaların kaliteli modelleri. Ancak Hw80 özellikle yurtdışı forumlarda oldukça tutulan bir silah. Ve bence Hw işçilik olarak bir adım önde sanki dianalardan.

Ama karşılık olarak diananın sabit namlulu olması isabet için de artı. :)

Size şunu alın veya almayın diye direkt cevap veremiyorum bunlar yüzünden. Ancak son bir eklemeyle 5.5 mm hwlerin pellet seçtiğini o yüzden hw alınacaksa 4.5mm tercihin daha güzel olabileceğini söyleyebilirim.

Öncelikle sizi forumumuzun kuralları gereği aşağıdaki linkten tanışalım kısmına alalım. :)

TANIŞALIM

Sorunuza gelecek olursak hw90'ı bence eleyin kafadan.

Diana48 ve hw80 konusunda beklentilerinize göre uygun model tespit edilir eminim.

Duman çok normal kardeşim. kafaya takacak birşey değil kısacası diyelim o halde. :)

Ayrıca yukarıda yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle mevcut onu da açalım. Namlunuzun yağlı olması tüfeğe zarar vermez zaten dizelleme etkisi denen şey pelletin sürtünmesinden değil pistonun sürtünmesinden ve yataktaki fazla yağları yüksek basınç sebebiyle yakmasından kaynaklanan durumudur.

Oğuzhan kardeşim yaylı tüfeğe hiçbir zaman boş atış yaptırma. Hangi tüfek olursa olsun contanın dağılmasından tut yayın kırılmasına hatta piston yatağının yırtılmasına kadar hasar yaratırsın. Boş atışın sarsıntıdan vereceği kundak ve dürbün hasarına girmiyorum bile. Çok atmamanın bir önemi yok bu dediklerim bir seferde dahi olabilir. Hele bahsettiğin tüfek magnum sınıfında bir yaylı. :)

Dizelleme tüfeğin ne kadar yanlış yağlandığına bağlı olarak uzun sürebilir buna sabretmen lazım hatta dizelleme süresince ağır pellet kullanman da başka bir tavsiye olsun. Ya dizellemenin bitmesini bekleyeceksin dumanın kesilmesi için ya da tüfeği tamamen söküp yay conta ve pistonun her birini parçalara uygun yağlarla uygun miktarda yağlayacaksın.

Öncelikle iyi dilekler ve tavsiyeler için çok teşekkür ediyorum. :)

Ferhat Hocam takas düşünürüm ama şöyle bir diana 54'le ancak. :D

Sayın getboga aynen bende de airarms diabola field 5.52 var ve çok iyi sonuç veriyor hem hw de hem aa'da. Kesinlikle namlu temizliği ve namlunun tekrardan hafif kirli hale getirilmesi çok iyi fikir ancak wd-40 fikrinize katılmıyorum. Wd-40 çok sıkı bir solvent ve kolay geçmiyor. Muhtemelen daha çok kir toplayacak yapışkan bir yüzeye davetiye çıkartır. Ben onun yerine guntec liqui moly tercih ediyorum. :) Wd 40 gibi contalara ve plastik akşama yanlışlıkla sıçraması durumunda zarar da vermiyor hem.

Dürbün konusuna gelirsek ne yazık ki bu aralar birçok farklı şeye harcama yapınca elde fazla birşey kalmadı. İdareten almıştım ancak şunu çok rahat söyleyebilirim ki 3-12x44 optimanın diğer optimalarla hiçbir alakası yok kalite olarak. Yani pek elden çıkartmak isteyeceğimi sanmıyorum. Ancak kesinlikle güzel bir ayak alınması lazım. Muhtemelen hawkenin yüksek profilli çift parça ayaklarından birini tercih edeceğim.

Sayın 262626 tüfeğin ağır olduğu noktasında haklısınız ancak o kadar dengeli ki ağırlık avantaj haline geliyor atış esnasında. Bir de tam teçhizat, üstü dolu tacticalden olsa gerek alışmışım ben ağır tüfeklere. :)

Ek olarak halen rahat rahat AA pelletleri deneyemedim. Hem Ankara'da tam dönüş saatimde kaç gündür yağmur yağması hem de iş yoğunluğu sebebiyle biraz daha beklemek durumundayım. :)

Dağ bayır gezerim tüfeğim çizilmesin derseniz eğer ahşap önermem. Ama ahşap her zaman daha tok bir his verir bu da atıcı açısından psikolojik bir artı. Ek olarak sentetik kundakların tasarım ve işçiliğini çok beğenmiyorum ama dediğim gibi gayet kullanışlı oluyorlar arazide.

Sentetik kundaktaysa da gözünüz, tactical kundak derim başka birşey demem. Long olmayanı tercih ederseniz tacticalde hem kullanışlı hem de ayakta yapacağınız atışlarda ağırlık noktası daha makul bir bölgede olan bir tüfeğe sahip olursunuz. Long tacticalde gözlemlediğim ayakta yapılan atışlarda tüfek öne yatıyor ister istemez, kundak nisbeten hafif olduğundan. Ki normal tacticalde bile hafif hissedilir bir durum bu. Tacticalde sağlam bir bipod hem çok kullanışlı hem de çok yakışıklı duruyor ayrıca.

Tabii bütün bu yazdıklarım at-44 için geçerli.

Aman hocam kimseyi bu pellete özendirmeyim yine de. Güzel güzel atışları toplarken 10-15 cm başka yere gitmişliği var. Adamın sinirden eli ayağı titriyor bi anda. :D

Eyvallah Atalayım İnşallah en kısa zamanda. :) Dürbünü de forumdan Laevi nikli Garip Abi'den aldım. Buradan tekrar teşekkür ediyorum kendisine.

Geçen gün evden çıkmadan önce hem tüfeği sıfırlayayım hem de biraz atış yapayım dedim. Ancak airarms pelletleri bulamayınca bu pelletlere kaldı işim. :D

1973-45e3117f-medium.jpg

Açık söylemek gerekirse yaptığı flylerlar yüzünden saç baş yolduracak seviyeye gelmesine rağmen keyifli bir 1 saat geçirdim.

1976-c21789e6-medium.jpg

Bu da 20-21 metre civarından yapılmış 4 atış. Ancak bu atışlara aldanmayın bu dandik pelletler flyer yapmaya çok müsait. 5. veya en geç 6. atışta kesin saçma bir yere giderdi ondan uzatmadım. :D

1977-914a913a-medium.jpg

1969-db8513eb-medium.jpg

Tüfek 12fpe civarına ayarlı. Dürbün optima 3-12x44 AOE. Atışlar 12 yakınlaştımada yapıldı. Yabancı forumlardan da edindiğim bilgilere göre 12 fpe civarı güçte özellikle hw, aa gibi ağır, tok yaylılara pek de dampaya gerek yokmuş. Ben de normal ayaklarla kullandım tüfeği.

Bu arada atışlar destekli. :) En kısa zamanda AA, JSB ve Crosman pelletlerle denemeler yapılacak.

Optimalarda klik sayma işine girmeyin klikler standart değil ve çok zorlamaya gelmiyor. Son kliği bulucam diye tatsız bir son meydana çıkabilir. En güzeli optima için ayna karşısında yapılanı olur. Dürbünün ön merceğini arkadan biraz ışık alacak şekilde aynaya yaslayın ve artikılla artikılın iz düşümünü klikler vasıtasıyla üstüste getirin. :)