Yok hocam ben hw77 için dedim.
Gepard tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Elinize sağlık hocam. 4.5mm olanına niyet etmiştim ben de ancak bulamadım.
-
Pcplerde saçmasız atış yapmanın bir zararı yok diye biliyorum ben de. Önemli olan düşük barlarda atıştan kaçınmak.
-
Su içip ışığa bakıyorum bütün gün Ferhat Abi sıkıntı yok. Kedi de aslan gibi vallahi. Şaka maka başlarda gergindim ama artık sıkıntı kalmadı.
-
Emir Abi vallahi devrim niteliğinde bir sistem beklemiyorum hatsandan. Standartı olsun, malzeme kalitesi yükselsin ve işçilik düzelsin yeter. Benim striker'ı alırken bile 7-8 tüfeğe ayrı ayrı bakıp seçtim.
-
Başlığı Ankara olarak açtım ancak bütün üyelerimizin dikkat etmesi gereken bir konu aslında.
Çoğumuz arazide vakit geçirmekten hoşlanan atış vs gibi sebeplerle belirli zamanlarını yerleşim yerlerinin yakınında nisbeten doğal ortamlarda geçiren insanlarız. Bu tip durumlarda birçoğumuz köpek kedi tilki gibi hayvanlarla karşılaşmışızdır.
Konuya girecek olursak. Çarşamba akşamı arkadaşlarla dışarıda vakit geçirirken gece saatlerinde ufak siyah bir kedi bütün sevimliğliyle yaklaşıp bizimle oynamay başladı. Ben de aldım tabii kucağa. O arada ister istemez bir iki pati yedik. Neyse ki herhangi bir iz yara vs oluşmadı ama tırnakları hissettim bir iki kere.
Sonra aklıma bizim bölgede kuduz riskinin yeniden hortladığı geldi. Ertesi gün Ankara hastanesi ile yaptığım görüşmede nazik bir hanıma durumu izah ettim. Açık yaralanma ve vücut bütünlüğünde gözlemlenebilir bir değişim olmadıkça iğne yapmadıklarını ancak hayvanı gözlemlememiz gerekitğini söyledi. Biz de çıktık tabii arkadaşlarla her tarafta siyah kediyi arıyoruz. Neyse kedi bulundu ve düzenli olarak burada bir villa tarafından bakıldığını ve ilgilendiklerini öğrendik. Ancak aşı geçmişi yok kedinin. Yarı sokak yarı ev kedisi anlayacağınız. Kediyi perşembeden beri izliyorum şimdilik bende de onda da bir sıkıntı yok gibi.
Peki bu olay kızılay tunalı gibi merkezi yerlerde olsaydı bu kadar evhamlanırmıydım? Sorumun cevabı biraz ihmalkarca olsa da hayır. Ancak Ankara'nın bilkent, çayyolu, ümitköy, yaşamkent bölgelerinde kuduz kedi ve tilki ölümleri yakın zamanda yaşandı. Bölgede çok ciddi bir ihmalkarlık mevcut ve başta Çankaya belediyesi olmak üzere yetkililerin kayda değer bir bilgilendirme çalışması mevcut değil.
Ben bundan yaklaşık 1-2 ay önce bir tilki gözlemledim mesela Angora evlerinin arka çıkışının bulunduğu bölgede. Hayvanda bariz kuduz belirtileri mevcuttu. Arabaların yanında ağzı açık korkusuzca hafif de salyalı ortalığı kesiyordu... Zaten salgının başlama kaynağı yüksek ihtimalle bu bölgedeki tilkiler. Ancak aman dikkat her hayvan kuduz değil her hayvan taşıyıcı değil. Aramızdan bazı aklı evellerin çıkıp hayvan itlafı yapmaması adına söylüyorum bunları. Zaten geç de olsa aşılama çalışmaları başlamış galiba.
Sonuç olarak özellikle bu bölgelerde yaşayan veya yolu düşenler hayvanlarla temas etmekten kaçınmalılar.
-
Ellerinde parça %90 yoktur abi. 1. nesillerin bakım konusu bile sıkıntılı...
Hayır benim anlamadığım sıkıntı şu, sen dünyanın en baba yaylı markalarından birini (webley) satın alıp neden tüfeklerini bozuyorsun? Hayır arkadaş üzerine bişi eklemek yerine (yok quatro yok sas vs) adamların yaptığının aynısını yapsan bu iş bitmişti... bir de yılların modeli longbowu da kaldırmışlar üretilen modeller arasından çıldırmamak elde değil...
Gamo da aynı muhabbeti bsa'yı satın alınca yapmıştı. İngiliz hobidaşlar bu konuda oldukça sinirliler aslında.
Son olarak merak ettiğim bir konu var ve yetkililerle arası iyi olanlar bu soruyu da yöneltebilirse memnun olurum. Hatsanın yeni yaylı projeleri var mı? Ama aynı tüfeğin kasasını değiştirmekten bahsetmiyorum.
-
Hatsan sana çalışıyor artık Emir abi. söyle de bize güzelinden iki longbow atsınlar tezgaha ilk nesil tetikli
şaka bir yana çok güzel olmuş abi kazasız belasız isabetli atışlar diliyorum.
Saygılarımla...
-
Tetik ayarından kaynaklı olabilir derim. Çok yumuşattıysanız en ufak sarsıntıda patlama ihtimali mevcut. Geçmiş olsun.
-
Metehan sen ft için psikolojik savaşa başlamışsın bile.
-
Eve bunu mobilya diye sokarım kimsenin ruhu duymaz
-
290 cc'dir o, bar değildir.
-
Elinize sağlık hobimiz adına çok çok yararlı bir çalışma olmuş.
Şimdi geriye kaldı chrono testleri ve orta-uzun mesafe (kaliteli pelletlerle) grupman denemeleri. Bunlardan da tam not alırsa bu iş bitti demektir. Ben dahil birçok hobici de bu güzelliği denemek için sipariş verecektir diye tahmin ediyorum.
-
36 atış 10 fps fark demek regülatörlü tüfek tadında hatta yaylı stabilitesi standartında tüfek demek. Çok ciddi bir sonuç bu. Detaylı bir ölçüm bekliyorum ben bu forumda da...
-
crown işi en kolayı. indeksleme işini de halledene kadar (hallolmuş gerçi) teklisini de piyasaya sürerlerse süper olur.
Bir de en önemli sonuçlar bence kronograf sonuçları. sonuçta isabete belki crown kadar etki eden birşey. varsa eğer sıkıntı en iyi sonucu verecek şekilde ayarlanması ve bunun tüm tüfeklerde standart hale gelmesi lazım. işte o zaman hatsan pcplerde olmayan birşey kral puncherda olur.
-
her fare keşke biraz splinter usta olsa abi... bizimkiler anca bostanı hayvanı kemirsin
-
Emir Abi pandispanya nerden geldi aklına? Çok güldüm Abi. saygılarımla
-
Ferhat Abi büyük düşün O kadar diana yatıyor envanterde. Değil mi Emir Abi?
-
-
Bunu öğrenmenin tek yolu var İsa hocam. O da Emir Abi. Emir abiye yakışmaz mı? Bence 10 numara olur!