Salih hocam inceleme yazınız için ellerinize sağlık gerçekten. Okurken büyük keyif aldım. Dizelleme hadisesi kafama takıldı bu arada. Gas-ram tüfeklerde dizelleme olmaması gerekmez mi mantıken?
Gepard tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
ahahah emir abim
-
Hakkaten ben de merak ettim sonucu
-
Emir Abi sert pelletten kastın kurşunsa eğer yiv sete zarar vermez diyebilirm çok net. Metalurjinin ana konusu herhalde bu. Çelik kalitesiz de olsa çeliktir istendiği kadar kurşun atılsın zarar veremez. Sadece ateşli silahlarda binlerce atış sonrasında bollaşmaya sebep olabilir ki o da yüksek ısıdan kaynaklı genleşmenin zamanla kalıcı olarak şekil bırakmasından kaynaklı. Ki bunun da zamanı kullanılan çelik kalitesine göre değişir.
Ha çelik bilye gibi şeyler atılmak istenirse zarar verebilir ama muhtemelen böyle yiv setleri kazımaktansa çiziklere yol açacaktır. Geçmişte incelediğim metal dart oku atılmış namluda durum çizikten ibaretti sadece. Kaldı ki diyelim bu tüfekte kurşun yerine çelik bilye benzeri birşey kullanıldı muhtemelen namlunun pellet girişine yakın yerinden değil namlunun sonuna doğru şok kısmında hasara sebep olacaktı.
Bu arada nadir de olsa bu tip namlu hataları olabiliyor. İlk değil bu hatsanda. Sana bahsetttiğim bir namlu vardı emir abi geçmişte, eğer bundaki sorun kurşun sıvaması değilse aynı durumda diyebilirim.
-
Emir Abi kurumsal bir bakım ve modifiye firması olma yolunda ilerliyosun ufaktan benden söylemesi.
-
O zaman makina hatası var büyük ihtimalle. Gönderin değişim yaparlar. Kurşunun namluda bu denli hasar bırakması çok zor.
Hatsandan o yüzden herhangi birşey almadan önce incik cıncık incelerim. özellikle namluya arkadan ışık tutup bakıyorum bu tip durumlarla karşılaşmamak için.
-
wd-40 kullanmadıysanız kesinlikle wd-40 sıkıp bekletin sonrasında ağır ağır bastırarak tekrar geçin. Buna rağmen çıkmıyorsa korozyondan ziyade makina hatası olabilir.
-
1377'nin bullpup'ını bile yapmış adamlar.
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Ben de yeterli bilgi bulamadım rusça kaynaklar dışında pek kaynak yok. Ancak tahminimce crosman 1377'nin epey modifiyeli hali. Son halinin crosmanla pek ilgisi yok gibi. Bir tanesinin tüpü Ataman markaydı hatta.
[Resim Engellendi: http://i2.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/010180/10180317.jpg]
-
Oradaki her şehit aynı zamanda bu vatanın şehididir. dış politikamızda bizi ilgilendirmeyen yerlerle uğraşırken hakiki kardeşlerimizi ihmal ettik belki ama biz vatandaşların gönlü de aklı da hep orada.
[Resim Engellendi: https://pp.vk.me/c624825/v624825622/3b14b/WVLQbmY-M5c.jpg]
-
Gereksiz tartışmalara gerçekten lüzum yok. Sahip olduğu tüfeği beğendiğini bunun da biraz şans işi olduğunu belirtmiş üyemiz. Ha ben de bu markaya güvenip alırmıyım? almam muhtemelen. Ama kimsenin tercihini yargılayacak durumda değiliz.
Kendi güvenliğinizi de riske atmadan gözlerimlerinizi paylaşmaya devam ederseniz memnun da oluruz ayrıca. Forum için çeşitlilik her zaman iyidir.
-
Tartışmalık bir konudan mı bahsediyoruz anlamadım?
uluslararası piyasayayı amerikan piyasasını falan araştırın biraz.
-
Kendi bünyeleri altında premium bir marka yaratarak bu işi yapabiliriler.
örnek vermek gerekirse hyundai mercedes standartlarında ürettiği ama hyundai ismi veya amblemi kullanmadığı equus modeli gibi.
veya toyotanın lexusu ve hatta nissanın infiniti markaları gibi. Yani marka algısı da aşılamayacak bir sorun değil.
-
Tevfik53, Türkçe yazım kurallarına biraz olsun dikkat edin. Kusursuz olun demiyorum dikkat edin.
-
Profesyonel çekimini de geçtim bari titretmeden yatay çekselerdi...
Ama luxfer tüp kullanılmasını takdir ettim gerçekten. Ki tüfeğin fiyatına ciddi etki eden şeylerden biri de muhtemelen budur diye düşünüyorum.
-
Emir abi selamlarını söyleyip şu kundağı hatsanın sahibine veya yönetimine vs göndermek lazım...
Eline sağlık Emir Abim.
-
Elinize sağlık çok daha kullanışlı olmuş 357
-
Bileği yeni kırmamış olsam sizlere eşlik etmekten çok büyük keyif duyardım.
Güzel bir buluşma geçirmeniz dileğiyle...
-
-
Tamam iyi hoş da bence cidden gereksiz 0.30 cal. Bir defa fpe de ciddi bir farklılık yok çıkış hızı haliyle düşük. Sürtünme katsayısı fazla. Kinetik enerjinin hedefe iletimi mutlaka daha fazla olacağı için yurtdışında kısa mesafede zararlı mücadelesi vs de kullanılabilir. Ki bu güçte bu iş için 6.35 çap da gayet yeterli zaten.
Bu daha çok amerikalıların 'en büyüğü olsun' fantazisini hoş etmek için üretilmiş gibi. Amerikada olsam bile 0.22 ya da 0.25 tercih ederdim bu tüfek için.
Big bore daha çok 45-50 fpe üzeri pcplerde tercih ediliyor zaten. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. bu kadar big bore üreten firma ve bireysel modifiye yapan insan ihtiyaç duymadı psitonlu sisteme bu çapı koymayı. Çünkü fuzuli gerçekten. Amerikadaki acemiler için Güzel bir reklam ve satış stratejisi. Ya hatsan ya gamodan çıkardı bu zaten. bu arada bu modelin 0.22 ya da 0.25 olanını almayı ciddi şekilde düşünüyorum. Tek soru işareti kısa namlunun kırmayı zorlaştırması. O yüzden bi ara denemek lazım almadan evvel.
Uzun lafın kısası mod135in big bore modelini çok da kafaya takmaya gerek yok değerli hobidaşlarım. Ama pcpler konusunda aynı şeyi diyemeyeceğim maalesef.