Fxin ne kadar çok model çeşidi oldu böyle. hayır acayip bir farklılık da yok. hepsi mükemmele yakın aletler...
Gepard tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Neyse konu çok dağıldı. Politik konulara yanaşmayalım.
-
Emir abi Adana ayrı biliyosun klasik antik çağ spartasının ruhu adana'da yaşıyor.
-
Savaş sanattır da en önde hareketsiz bir şekilde mermiye kafa atmak da pek mantıklı değil.
-
Asıl amacı av değil Napolyon savaşlarında fiili olarak kullanıldı.
-
Emir abi eskiden bu sabun işi çok meşhurdu hatta bi 10 sene önce evdeki tüm sabunları dağıtınca sopa yiycektim nerdeyse ev ahalisinden
Yalnız dikkat etmekte fayda var aynı marka ve model sabun kullanmak ve dik açıyla atış yapmak tutarlılık açısından önemli.
-
Ekspertiz dışında bütün uygulamaları hemen hemen yapıyoruz zaten.
Ancak o kadar tuhaf insanlarla muhattap olmak zorunda kalıyoruz ki maalesef sert önlemler almak zorunda kalıyoruz.
İyi niyetli üye kendini belli ediyor evet ama biz o ayrımı kendimize göre yaparsak ortada herhangi "standart" olmaz. Bu sefer de keyfi iş yaptığımız konuşulur.
Size şöyle söyleyeyim altında binlerce teorinin olduğu temel devlet düzeninin belkemiği olan hukuk düzeni ve kanunlar bile birçok zaman yetersiz kalıyor. Binlerce üyenin hiç sıkıntı yaşamadan forumda barınabilmesi idea olarak güzel olsa da pratikte uygulaması maalesef sıfır. Üye sayısı arttıkça da herkesi mutlu etme iş daha da zorlaşacaktır.
Ha bu arada bundan önce moderatörler alışveriş işlerine çok gerekmedikçe pek müdahil olmadı. Sadece forumun genel işleyişi ve üslupla ilgilendiler. Biz siz değerli üyelerin foruma olan güveni artması adına böyle bir sorumluluk altına girdik ve pek tabii bunu yapmak zorunda da değildik. Zira bizim hukuken hiçbir sorumluluğumuz yok aslında sizin alım satımlarınızda. Diyorum ya bu aslında moderatörlerin mesaisinden işinden gücünden zaman ayırıp da sizi sunduğu bir hizmetten ibaretti.
Dilerseniz aramızda bir karar alıp denetimden vazgeçelim? Emin olun biz moderasyon olarak birşey kaybetmeyiz. Hatta ciddi zaman kazanırız.
Ayrıca sayın dost, memnun kalmadığınız alışverişleri bize bildirin. Bazı üyeler takip altında zaten. Onlardan biriyse biz hallederiz.
-
Ben olsam 97k alırım. Locktime kısaldıkça emir abinin dediği gibi pelletin tüfeği terketmesi daha hızlı olur ve atış sarsıntısından etkilenmesi azalacaktır.
Ek olarak kısa tüfek heryere daha rahat sığar
-
Abi konuştuk ya evvelden. Düzgün bir çalışma yapıp forumda ayrı bir başlıkla tartışmaya sunmalıyız olgunlaşınca.
-
Yok naim bey kırmaz. 50 metreden sonra tahribat beklemek yanlış olur.
5.5mm belki diyim size. Ya atış yapıp o mesafeye atmak lazım ya da chairgundan bakmak lazım. Yine 70 metre için net konuşamam.
-
Genel olarak ftden kastedilen şey kısa mesafede yüksek isabet. Bu yönde tavsiye veriyoruz zaten Abi.
Yoksa az evvel bir soruya cevap verdiğim gibi uzak mesafelerde hw veya aa tavsiyesi olmaz zaten.
-
Naim bey yaylıda tahribat ve kalite arıyorsanız mod 54'den sonra en iyi tercih olur diana 470.
Uzak mesafelerde prosport tahribat beklentinizi fazla karşılamayabilir. Aynı güçte tx200 kullanıyorum ben de.
-
Emir Abi bu açıklamanı soran herkese kopyalayıp yapıştırıcam izninle. kitap gibi açıklamışsın...
-
Yok Emir abi dianalar isabetsiz gibi bir kelime kullanmadım zaten. Dianalarlarla hassas atış yapıp pellet harcamışlığım olmadığımdan yorum yapmak istemedim.
Bu konuda ileri sürebileceğim tek şey ft turnuvalarında istatistiksel baktığımızda çok tercih edilmemesi. Ama bu tüfeğin isabetsiz olmasıyla alakalı değildir muhtemelen. Bir sürü etken var profesyonel atıcıların dikkat ettiği. Kabaca buna, o isabeti kaydetmek için atıcıya ne kadar iş düşürdüğü diyebiliriz.
@carter
Doğrudur hw77, 77karbine, 97karbine mekanik olarak aynıdır. 77k'da locktime'ı düşürmek maksatlı kısa namlulu imal edilmiştir. 97k ise ft'ye yönelik en güncel model diyebiliriz. 77k'daki kısa namluya ek olarak gez arpacık kaldırılmış sadece dürbüne iş bırakılmış ve kundak yapısı atıcı ergonomisine göre makyajdan geçmiştir.
Ek olarak 97k ceketli namlu çıkartılmıştır ancak yaylılarda kozmetikten başka bir işe yaramaz pek.
-
Şimdi aktif olarak hw 97k ve aa tx200 kullanan dianalar hakkında az biraz bilgisi olan birisi olarak ben de 1-2 kelam edeyim.
Öncelikle ona şu kiti taksak nasıl olur muhabbetine hiç girmiyorum. Stok vaziyette tüfekleri değerlendirmemiz lazım objektif yorum yapabilmemiz için.
Namlu açısından bakarsak 3 marka da bu konuda çok başarılı. Diana ve weihrauch kendi namlularını üretirken airarms lothar walther kullanmayı tercih etmiş. Weihrauchun bir dönem çıkan sadece 5.5 mm olan namlularında sadece bolluktan kaynaklı isabetsizlik gözlemlenmişti ki o da giderildi şu an.
Tetik konusuna gelirsek; yine 3 marka da son senelerde özellikle bunu ciddi anlamda çözmüş vaziyette. Diananın t05 tetikten gelen şikayetler üzerine ürettiği t06 tetik rekord veya airarmsın cd tetiğini aratmayacak seviyede.
Mekanik olarak bakarsak 3ü de çok sağlam. Ancak bence Airarms kullanıcı dostu olması itibariyle bir adım önde. Şöyle ki; airarms tx200 gibi bir yaylıyı mekanikten gözü korkan herkes istediği gibi açıp söküp toplayabilir. Dianaya özellikle mod54 gibi tüfeklere ve hw97k ya göre kat kat daha basit ve sade bir yapıya sahiptir. Bu da servise olan bağımlılığı düşüren ciddi bir konu aslında.
Mekanik olarak bakarsak hw97k tetik tertibatının oradaki vidayı kırar zamanla. Dianalarda ise t05 tetik zamanında bazı mekanik sorunlar varken (mod 460) şu an hemen hepsi giderilmiş vaziyette. Bahsedilen bir diğer husus ise dianaların yay ömrünün görece daha kısa olması ve namlu düşüklüğü (barrel droop) denen hadise. Tx200 ise bazı tüfeklerinde hava portunun oradaki contaları diğer markalara göre daha çabuk eskitir. Bu tamamen montajla alakalı bazısında olan bazısında olmayan bir hadise. Ancak şunu da belirtmek lazım tx200'de kullanılan plastik delrinler sayesinde hw97k ya göre daha az titreşim yapar. Diana da da stok halinde bu uygulama yok diye biliyorum. Hw97k'yı dikkatli kuracaksınız ayrıca. Kurma kolu kaçarsa parmaklarda sıkıntı yaratır. Güvenlik maksatlı eklenen bear-trap mekanizması bu tüfekte yok. Ama bu bir arıza değil dikkat meselesi tamamen. Tx 200e de kurma kolunun bağlandığı kurma ayağı (cocking shoe) zayıflığını da eklemek gerekir. Sürekli sert kurarsanız kırılır affı yok.
3 marka da kozmetik olarak çok güzel gerçekten. Dianaların superior kundak işini devreye sokarsak hiçbirinin şansı yok zaten bu konuda.
İşçilik konusunda dianaya girmeyeceğim bütün modellerini inceleme fırsatım olmadı. Ancak tx200 bariz bir şekilde 1 gömlek yukarıda hw 97k'dan. Ancak Çapaksız ve harika bir menevişi var iki tüfeğin de.
Denge konusuna gelirsek hw97 ve tx200 ft için geliştirilmiş tüfekler tamamen. Diana bu konuda bir adım geride sanki.
İsabete gelirsek diana için yorum yapmayacağım. Zira bu tamamen tüfekle geçirdiğiniz zamanla alakalı. Diğer iki modelde ise belirgin bir isabet farkı yok gibi. Yukarıda bahsettiğim farklar ise kullanıcı tarafından yapılan mm'lik hatalardan bile daha az etkiler atışı. Ancak kafanızda kısa mesafede ciddi bir isabet ve kullanıcı hatasını minimuma indiren bir tüfek beklentiniz varsa ben ben hw ya da AA derim. Mesafe daha uzun ve isabette aşırı titizlik yoksa diana kesinlikle.
İşbu mesajı ayaküstü cep telefonundan yazdım daha detaylı olarak zenginleştirmeye çalışacağım.
-
Bu tip kaynağı belli olmayan, Genelkurmay tarafından doğrulanmamış haberlere itimat etmemek gerekir.
Son derece hassas konular bunlar. Onun bunun yazdığıyla hüzünç ve sevinç duyulması insanları hatalı düşünmeye sevkedebilir.
Bilgi kirliliği olmaması adına bu tip mevzularda kaynak vermeden bilgi paylaşmayın.
Allah ordumuzun yar ve yardımcısı olsun.
-
Emir Abi o bullpup modeli fotoşop tamamen. Linkde de göremedim hatsanın öyle birşey yaptığını.
Hatsan bullpup olsa nasıl olurdunun örneğini vermek amacıyla görsel olsun maksadıyla paylaşmış kanadalı hobidaşlar.
-
Kazasız belasız kullanın İnşallah.
Hatsanın kozmetik olarak en beğendiğim tüfeği. Deneyimlerinizi merakla takip edeceğim.
Bu arada aman dikkat. Tüfeğin namlusu kısa olduğundan dikkatsizlik sebebiyle kurma esnasında elden kaçırmalar olduğunu forumda birkaç sefer okumuştum.
İsabetli atışlar dilerim.
-
Ziya Abi ben de tam tersi diye biliyorum. İngiltere piyasasına zaten Türkiye'den daha sonra girdiler diye hatırlıyorum.
O dediğin webley tempest için geçerli bence abi.
-
En güzelini yapmışsınız vallahi. Manuel hali evladiyelik ben de megane yerine düşünmüyor değilim.