Gepard tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

At-44 tactical'i 0bardayken doldurmuşluğum var.

Dolum ucunu tüpe taktığınız yataktan hava kaçışı oluyor ise dolum ucundaki contaları kontrol edin. eğer yırtık vs yoksa silikon gres ile yağlayın ve farklı açılarda dolum ucunu döndürerek tekrar tekar deneyin hava basana kadar. benim başıma geliyordu ara sıra.

bir de engin bey forumumuzun tanışalım kısmında kendinizi tanıtmanız gerekmekte.

Gamolar hatsanlar gibi aman aman tepen tüfekler değil.

Çünkü hatsanın yaptığı gibi Kırkpınar'a çıkarırcasına yağlanmıyorlar ve bundan dolayı da dizelleme çok daha az ve kısa sürüyor. Yine de ilk bir 150-200 atış dürbün takmadan yaparsanız daha emniyetli olur.

Orijinal gamo dürbün alırsanız (airgun rated yani havalı tüfeğe uygundur ibaresi mevcuttur çoğunda) büyük olasılıkla hiçbir sorun yaşamazsınız. Dampa veya lastiğe gerek yok. Bugüne kadar 2 tane gamo tüfek sahibi oldum. Dürbüne en ufak bir zarar vermediler. Etrafımda da birçok gamo kullanıcısından veya forumdan da dürbün kıran gamo hikayesi duymadım bugüne kadar.

Ki eski üyeler bilir. Eskiden bu kadar çeşit yokken en popüler yaylı gamo cfx'di nerdeyse. O dönem dampa adı geçmiyordu bile forumlarda. Ancak yukarıda da söylediğim gibi orijinal gamo dürbün almak riski oldukça düşürür. Ben de 32 çap veya 40 çap tavsiye ederim.

Tüfek gerçekten güzel tüfek bu arada. Hayırlı olsun.

Tüfeğin üretim tarihi nedir acaba. Eski kurma kolları çatır çatır kırılıyodu ilk çıkan at-44lerde.

Sonrasında malzeme değiştirildi ve sorun çözüldü.

Bir de lütfen kendinizi forumumuzun tanışalım başlığında tanıtın.

Ali hocam cevabın için teşekkürler.

İnan kimsenin çamur atma niyeti yok. Tüfeğin fotoğrafını görüp de kozmetik olarak eleştirmek çamur atmak değil emin ol.

Ama biz hobidaşların kanına dokunan da aslında senin belirttiğin 114'de 1 olmak zaten. :) Biz daystate, airarms, fx vs için 114 ülkeden 1'i olabiliriz ama bir Türk Markası için bu kadar matematiksel olmamalıyız bence.

Umuyorum ki hobimiz adına en hayırlısı olur memleketimizde.

Konu Ali Tekin üyemizin cevabı sonunda nihayetine ermiştir. Tüfeğimiz çıktığında yeni konular ve incelemeler ile ayrı başlıklar altında forumumuz zenginleşecektir diye umuyorum.

Elinize emeğinize sağlık evvela.

Başlığınızı keyifle takip ediyorum. Fotoğraflardan görebildiğimiz üzere işçilik ve malzeme kalitesi cidden yüksek bu tüfekde de.

Sizden ricam zamanınız ve malzemeniz varsa tüpün içeriden et kalınlığını ölçebilmeniz ve bunun heryrede standart olup olmadığına bakabilmeniz mümkün mü acaba? İlk çıkan at-44lerde ilginç sonuçlar çıkmıştı bu konuda. Sonra hatsan tarafından düzeltildi tabi.

Bu arada ben de namlu işinin çözülmesini bekleyenlerdenim. Pcpye dönüşü bullpup kralla yapmak daha ağır basıyor şimdilik namlu durumuna göre.

Abi hw98 gayet ft yarışmalarında kullanılıyor ve kabul görmüş vaziyette ki ben o cümleyi tx200 için yazdım aslında.

Aşağıya Örnek olarak öylesine bir yarışma linki koyuyorum Emir Abim. Hatsanın ingilterede su gibi satıldığını söylemeye gerek yok. gidenlerin de hepsi sub 12fpe yani 16 joule civarı.
    Bu demek oluyor ki ft turnuvasına katılmaları için güç ayarına ihtiyaçları yok.

Yarışma linki;
    http://www.anstonftc.co.uk/tag/british-re…g-championship/

Neden bu listedeki 135 yaylıcı yarışmacının kullandıkları arasında açık bir şekilde tx200 ve hw97k baskın da bir tane bile hatsan yok sorusunun cevabını bulana kadar yolumuz uzun derim ben. (Listede bol bol hw98'de var.) ha ben ftci değilim biliyorsun abi. O yüzden hatsan bana her türlü uyar atış hassasiyeti açısından. Ama yapılan karşılaştırma diğer markalara haksızlık gibi geldi.

Bu arada Tüfeği zevkle denerim abim ayıp ettin. :D

Abi iyi hoş da quattro tetik zaten hwnin rekord tetiğinin ucuz malzemeli kopyası. Ayarı da kolay yapılmıyor açıkçası. vortexe birşey diyemem gas-ram sisteme tümden karşıyım biliyorsun abi. Theoben de dahil hepsini kınıyorum. :D

Dediğim gibi bi tüfeğin kendini dünyaca ünlü tüm ft müsabakalarında kanıtlamış başka bir tüfeğin karşısında üstün olabilmesi için önce dengeli üretilmesi lazım. Yaylılarda en isabetli atış şekli olan 'Artillery hold' yaparken tüfeğin doğru konumlandırılabilmesi için atıcının vücut pozisyonu düşünülerek üretilmesi lazım. Pistonun hareketinden kastın nedir abi bilmiyorum ama stok haliyle tx200 kesmediyse keşke v-mach kitle vs deneseydin bir de.

Ama ne dersen de abi tüfeğin malzeme kalite ve yapabilecekleri belli şimdilik. Mod135 büyük ihtimal ben de alıcam ama yapabileceğinden daha fazla bir misyon yüklemek ve abartmak yersiz. İnşallah senin 16 joulluk hatsanlar uluslararası ft müsabaklarının panolarında yerini alır da biz de eğlencelik değil saf isabet ve kalite hissi için alırız

illa ki satılacaktır. Mod 135 kasası hem qe hem de carnivore için kullanıldığından ve öncelik yurtdışı stoklarına verilmiş olabileceğinden Türkiye piyasası gecikebilir.

Benim de aklım ufaktan mod 135xrd 6,35'e gitmeye başladı. :whistling:
    Ayarlanabilir yanaklık yokluğu hariç bence gayet güzel ve yeterli duruyor.
    Bu arada Emir Abi hatsan weihrauchdan bi namlu ve daha az güç kadar mı uzak sence :D Tekrar tekrar bahsettiğimiz eksiklikler hariç bence dert etmemeleri gereken tek şey namluları hatta derim. Zira havalı namlusunda hatsan namlu varsa ben lw aramıyorum bile. Ama onun dışında herşey tartışılır. :)

@ alitekin

Ali hocam siz fabrika ve çalışanlarına yakınsınız ve bundan dolayı istemiyorsunuz diye tüfeği eleştiremeyecekmiyiz acaba?

Tüfeğin görselliği hakkında fotoğrafına bakıp yorum yapmaktan beğenmediğimiz kısmı söylemekten daha doğal ne olabilir?

Firma politikasını eleştirmek için en yeni modele sahip olmamız mı lazım ya da?

Bugüne kadar 7 tane hatsan üretimi havalıya bayiiden satın alıp sahip oldum. bu bakış açısıyla, ben yorum yapabilir miyim mesela? :)

Soruları geçersek; Hatsanın takdir edilecek yerini de ediyoruz edilmeyecek yerini de eleştiriyoruz. Kısaca 'kral çıplak' diyebiliyoruz, ilişkimiz standart müşteri kıvamında olduğu için. Güzel mallar üretip bize de satıyorlar diye de minnet duyacak değil en fazla bu ülkenin toprağının malı diye gurur duyarız. Bağış usulü değil bildiğimiz satış usulü çalışıyorlar zira. Ha bu dediklerim tüm yerli firmalar için geçerli. Hatta birçok üyenin havalıyla tanışması hatsanla olduğu için bende de dahil olmak üzere yeri ayrı. Macera istemiyorsanız hatsan pcp alın diye kaç kişiye söyledim bugüne kadar kimbilir. Ama bu sorgusuz sualsiz herşeyden memnun olacaz demek değil.

Ortada tüfek falan yok zaten şimdilik. Konunun da tüfekten çıkmaması adına konuyu kilitliyorum. Tüfeğimiz çıkınca gerekli incelemeler yapılır konular açılır zaten.

Yalnız ürettiği enerji miktarı mod135'in ağır bir 0.22 pelletle ürettiğiyle aynı.

Üstüne 0.30'un sürtünme katsayısı daha yüksek olacağından enerjinin korunmasını zorlaştıracaktır.

0.22 mod135qe yeter de artar derim ben. :) Ki dünyada başka big bore yaylı duymadım ben. Pistonlu tüfeklerde çok mantıklı olamayabilir.

Hatsan 0.30 mod135 qe'nin shotshow'da tanıtımını yapmış.

0.30 olan kalibre için mod 135'e yeni isim olarak carnivore demeyi tercih etmişler yine.

40 grain pelletle 550 fps öngörülmüş. Bu da 26 fpe güç demek. Malum estetik olarak da gayet iyi bir tüfek.

[Resim Engellendi: http://new-cdn.pyramydair.com/blog/wp-content/uploads/2016/01/01-20-16-03-Hatsan-30-springer.jpg]

Kısa mesafede av maksatlı yapılmış bir ürün olduğu kesin. Çok düşme yapacaktır 20-30 metrelerden sonra.

Ancak her yaylıcının envanterinde çeşit olması açısından bulundurmak isteyeceğini düşünüyorum. :)

Bende tam bu fotolara bakıyordum Sayın Gepard, alttada regülatör resimleri vardı, sanırım tüfek regülatörlü.

http://www.pyramydair.com/blog/2016/01/2016-shot-show-day-1/

Tüfekte regülatör olduğuna dair birşey söylenmemiş. Bahsi geçen regülatör hatsanın geliştirdiği bt-65'e takılabilecek regülatör diye geçiyor.

Hercules'in 177, .22, .25, .30, .35, .45 kalibreleri üretilecekmiş. Muhtemelen bize big bore olanı gelmez.

Bu da regülatörden bir kare.

[Resim Engellendi: http://new-cdn.pyramydair.com/blog/wp-content/uploads/2016/01/01-20-16-06-cutaway-reservoir.jpg]

Bu arada tüfekler büyük ihtimal aynı olduğudan iki farklı konuda tartışılması yersiz. Sonradan açılan konuyu iptal ettim.

Tüfekler ayrı çıktığı takdirde. Konu bölünecektir.