Gepard tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Tüfek tip olarak gayet güzel tasarlanmışken, tam o tetiğin üzerine yağmur oluğu yapıp tüfeğin tipini kaydırmak kimin fikriydi acaba...

Gerçekten anlam veremedim, tasarımını yapan hiç mi rahatsız olmamış anlamıyorum.

Aynen abi ben edgar brothersa giden hatsanları incelemiştim. Çapaksız, daha güzel işçilik vardı. Ama o da yetmez. :D en basitinden güzel derin bir meneviş yapabilmesi lazım en azından hatsanın. Korozyona çok açık tüfekler. Bu çok da zor ve büyük yatırım isteyen birşey olmasa gerek.

1. İlk olarak yurtdışına giden mal ile bize satılan biraz farklı gibi. Belki daha ciddi bir kalite-kontrolden geçiyorlardır.

2. Bizim yerli tüfeklerin de acayip ezildiği karşılaştırmalar oluyor maalesef.

3. Kullanan çoğu yabancı özellikle hatsanları stok haliyle değil de biraz kurcalayıp yağdan arındırıp sonra tekrar uygun yağlarla yağladıktan sonra tavsiye ediyor.

4. Karşılaştırmalarda tüfeklerimiz fiyat-performans konusunda övgü alıyor. İşçilik malzeme vs değil.

hatta yaylıda fiyat performans olarak en çok sevilenler ingilterede mod55-mod60 ve retay 100x. Amerikada ise striker 1000x ve hatsan mod95 olarak gözüktü bana.

hw98 field target tüfeği olarak geçiyor. Bir nevi namludan kırma hw97k. Yani 98 97'nin gelişmişi değil.

İşin güzel tarafı incelediğim videolarda hw98'in namludan kırma olmasına rağmen sabit namlulu hw97k kadar isabetli olması. :) incelemeyi yapanlar da bunu etkileyici bulmuştu.

Emir abi ürün oturmuş diyoruz da işçilik ve malzeme kalitesini napıcaz? Veya bir standartın olmamasını?

Misal bir dönem striker kullandım. 'Fiyatına göre' çok iyi tüfekti. Ancak ben o tüfeği 7-8 tane striker arasından seçip almıştım mesela. Daha yeni olmasına rağmen kiminin namlu zor kapanır, kiminin üstü nokta nokta korozyonludur, kimi tüfeği kurarken garç diye bağırır :) Standart yok abi.

Sonra yaylıda ağırlık iyidir diyoruz. Aynen öyle ama dengeli ağırlık iyidir. Mod125 gibi ağır tüfeklere denge olsun diye dipçiğini kurşun dolduran bir sürü hobidaşımız vardı. Tüfeklerin ağırlık merkezinin hesaplanarak tasarım yapıldığını sanmıyorum mesela.

E haliyle isabet farklılıkları da var. Pcp isabetinde ama varsın daha güçsüz bir yaylıyı hiçbir şeye değişmem. :)

Biraz daha işçilik ve malzeme kalitesine dikkat etseler de bu kadar koyu müşteri ilişkileri kurmak durumunda kalmasalar.

Hatsanın en başarılı birimi servis bana göre de ancak konu o değil.

Bizimkiler de boyayıp boyayıp satar aynı yaylıları.

Bir hatsanın weihrauchdan daha az imkanı olduğunu düşünmüyorum. Ama kendilerine farklı bir piyasa seçtikleri kesin.

Valla ben önceden 4-5 sefer tüfek ve pompa bakımı için, bi sefer manometresini bozduğum tüp için bi sefer de webley raiderın moderatör kısmına takılan kapağı kaybettiğim için servisle muhattap olmuştum.

Sağolsunlar yaptıkları değişim, tamirat vs işlerinden para almadılar hiçbir zaman.

Başlarda kargoya da para vermiyordum hatta da o iş kalktı ortadan. Ancak garanti süresi içinde garanti kapsamındaki (üretim hatası vs) malın kargo ücreti firmaya ait olmalıdır. Bunu bazen gözden kaçırıyorlar.

Ha bu arada servisten veya hatsandan kimseyi tanımıyorum. Bi konuştuğumla bi daha konuşmadım zira. :)

Big bore carnivore için konuşuyorsak kullanıcı incelemeleri ve şikayetlerine göre yağla falan düzeldiği yok. Birçok kişi aynı dertten muzdarip. 50lb kurma kuvvetine ihtiyaç olduğunu yazan bile var. 22 kg'ye denk gelir... Side bolt ayrımı rear bolt ayrımı yapılmamış ancak. Normal btlerde yandan kurmalı olanlarda daha az sıkıntı çıkıyordu zira.

20 yardda bile kötü isabeti var diyenden tutun hava kaçırıyor diyene kadar bir sürü şikayet var.

İç piyasada kullanılan çaplarda kendilerini kanıtladılar ancak bu yorumlara göre big bore çaplarında daha çok yol almaları gerektiği kesin.

Bt65 carnivore Amerikada 1 seneye yakın süredir satılmakta. Ancak kullanıcı yorumları epey olumsuz. Kurulmasında epey zorlananlar ve genel olarak ciddi bir isabetsizlikten bahsedenler var tüfeğin yorum kısımlarında.

Tüplerin imalat tarihi nedir acaba?

Geçmiş olsun diyorum. Hatsanla bu durumu detaylıca görüşün. Benim bu durum 2008 ya da 2009 yılında ilk çıkan at-44lerde başıma gelmişti. Sonra bir daha denk gelmedi diğer at-44lerimde.