bende bir zamanlar hatsandan namlu satin almak istedigimi soylemistim hemen tufegi istediler. Namlu satmak yasakmis. Ne mantigi var anlamak mumkun degil. Namlu bagimlisi olsam tufekle berâber alir yine elde ederim zaten.
serkan78 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
tesekkur ederim ilginize. evet kirma namlu. Namlu uzerinde degil de namlu kütügü uzerinde seri nosu var.
-
Arkadaslar hatsan yayli tufeklerde çap degisimi yapilabiliyormu . Yani konusup tufegi ya da namluyu sokup gondersek 5,5 u 6,35 ya da 4,5 la degistiriyorlarmi ? Yoksa uyumsuz oldugundan degisim yapmiyolarmi
-
Benim tüfanca cirkin gorunuyo ama cok oturakli oldugundan isabeti cok guzeldir. Nisan alirken yuz ayni yere oturmuyor sa burnun sag uc kismi tufancanin arka sol kenarina hafifce deymiyorsa yani kisaca herseferinde durbune ayni eksenden bakmazsaniz cok fazla sapma oluyor. Destekli sifirlarsiniz desteksiz saga ceker desteksiz sifirlarsiniz destekli sola ceker hep nedeni baska yeerde ararsiniz. O yuzden once guzel bir kundak sonra durbun.
-
Yalniz arka ayak icin oluk olmadigindan havada kaliyor durbun yamuk duruyo ve ayagin tirnaklari raylara oturmuyo. Bu yuzden ya bitane daha oluk acmak gerekiyo ve ya benim yaptigim gibi arka ayagin civata ve somununu sökup ince bir civata-somun taktim. Boylece durbun oturmus oldu.
-
yillardir forumdayim ilk kez bir grupman yayinlayayim dedim. mesafe yaklasik 10 mt daha atisa devam edecektim ama hep ayni yerden olacagi icin yerleri belli olmayacakti
-
Eski gamo saçmalar daha iyiydi. Şimdikilerle aynı grupman cıkmıyor. Şimdilerde jsb var gamolar macera
-
bu konu ne kadar uzarsa uzasın son sözü söyleyecekler LW ve Hatsan namluları aynı koşullarda karşılaştırıp kullananlar olacak. bu da tam olarak mümkün değildir çünkü her namlunun sevdiği pelletten tutun da o namluların entegre olduğu tüfeğin şarjörüydü tetiğiydi oringiydi standart basıncıydı hep değişken olacağından sağlıklı karşılaştırma da olmayacaktır. fakat ne kadar çok karşılaştırma sergilenirse ortak bir kanaat getirebiliriz. isabetleri aynı ise de LW namluya fazla para kaçırmaya gerek yok. Daha kaliteli olup da daha uzun yıllar gitse ne olacak en kalitesiz tüfeğin namlusunu bile kim eskitebilmiş yivlerini aşındırabilmiş ömrü hayatında. !
-
ben de bu konuyu güngör av ile konuşmuştum. güngör av hatsanın akraba koluymuş ki forumdaki bazı arkadaşlar daha iyi bilirler yakınlık derecelerini. lw namlunun daha iyi olduğunu ve lw namluların hepsini dışarıdan getirdiklerini hiçbirşekilde turkıyede üretilmediğini söylediler. ( tabi adamlar burda uretıp uzerıne LW arması yapıştırıoz demezler ama samimi bir konuşma olmuştu doğru olma olasılığı yüksek)
-
kesinlikle atüsü bu kadar sevmesen tırnağının peşine düşmezdim. yoksa kaç tane silah attım çöpe.
-
atüs için kötü bir önyargı tabiki doğal. zira duyulmadık markalar herzaman tedirginlik yaratıyo.
-
bizim kapalı bir bahçe var orada kendi doldurduğum fişeklerden atıyorum yaklasık bir leblebi hacminde barut ve bunun 2 katı hacminde saçma ile alfamax 5,5 den daha sessiz bir şekilde hedefe 80 tane saçmayı gönderiyorum
-
yeni silahları oldukça güzel görünüyo
-
kesinlikle oldukça kaliteli ben çok ağır fişekler kullandığım için muhtrmelen kırılmış ve düşmüş. yoksa isabeti falan gayet iyidir. silindir 51cm namlulu. tek kurşunla ben vuramasam da kardeşim 50-80 mt den 2,5luk pet şişeleri vurabiliyo. üstelik yerli kurşunlarla. belki iyi fişekle iyi bir atıcı 100 mt üstü de vurabilir. çok hafif ve katlanır olması fişeklerinin çok hafif plması bu tüfeğin bağlayıcılığı. avcılıkla ilgilenmiyorum ama av tüfekleriyle atışın da Zevki başkadır
-
telefonu açan olmadı yarın tekrar arayıp denicem. çok teşekkürler.
-
Arkadaşlar yaklaşık 6-7 senedir kullandığım atüs marka 36 kalibre tek kırma tüfeğimin fişek çıkarmaya yarayan tırnağı düşmüş ve kaybolmuş. atüs silah sanayii hala varmı bu konuda bilgisi olan forumdaşlara şimdiden teşekkürler.
-
sen var hep aynı mermiyi kullanmaya devam böylece iyi grupmanlar çıkacak hep daha başarılı
-
makine yağı benim de kafama yattı sanırım enjektörle pompa deliğinden de damlatılabilir
-
yağ ile ilgili bilgi hala yok. atakarms ile gorusen tecrubeli arkadaslar bizi aydınlatırsa çok seviniriz wd 40 uygunmudur bir de kullandıgımız yagın dizel etkisi olurmu olursa ne olur bilen arkadşlarımızın önerilerini bekliyoruz teşekkurler
-
bu arada konu sogumadan ekliyim hava kaçağı sandığım pıslama sesini araştırdım . meger ki bu normalmiş hava kaçırmıyor daha da hava emiyormuş mubarek daha ilk atışı yapmadan ikinciye hazırlıyo kendini sanki hic birakma beni elinden diye fısıldıyormuş