serkan78 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    bende hava hacmi azdır diye düşünmüştüm Zaten zorakiyi yapan usta en güzel haliyle yapmış . :thumbup: bir de zorakiyi uzun zamandır kullananlar var ki daha iyi bilirler nikula 2-6x28 e dürbün düşünüyorum sizce nasıldır. boşta bi 3-9x44optıma var cok ağır oluyo takınca

    peki bu kadar yuksekk basınc varken uzun namlu neden iş görmesin sadece 10cm lik uzatmanın üstü neden işe yaramasın kullandığı hava hacmimi cok az. yani belki birçok kişi için ugrasmaya degmez ama düşünsenize 55 lik namlunuzu ses moderatoru takar gibi kolaylıkla takıyorsunuz ve belkı 5-6 pomp ama 100 mtye atış yapıyorsunuz. bunu eminim herkes düşünmüştür ve kesin olarak neden olmadıggını bilen de açıklamak isteyen de muhakkak vardır. açıklamalar ve cevaplar için tesekkurler.

    Mantikli. Peki kac barlik hava kullandigimizi biliyjormusunuz benim tahminim 100 bar yoktur bile
    Sesine bakilirsa tabancalarda namlu kisa oldugundan ayni basincta tufeklerden daha cok ses cikariyo 200 barlik tufek sesine bakilirsa daha azdir diye dusunuyorum

    arkadaşlar bildiğim kadarıyla zorakinin light ve ultra modelinde namlu uzunluğu dışında başka fark yok. eğer doğruysam ultrada hızı arttıran sadece namlu uzunluğu farkı. peki namlu daha da uzun olsa daha mı hızlı olurdu. takılabilir 60 cmlik namlu olsa mesela pcp tufekler gibi olurmu? ayrıca 4 pomp kurulduğunda basıncı kaç bara kadar çıkar bu konuda tecrubeli biri varmı denemiş yada araştırmış olan?

    Zorakide unf diş yok bu yüzden herhangı bır aparatı namluya monte etmek için biraz uğraşmak gerek ama tek pompada sesi fazla çıkmıyor bugün 4 kez kurup taşa attım yakın mesafeden sacma parçalarının en büyüğü pirinç tanesi kadar parçalandı sonra baktım meger 2 pomp bıle yetmiyormuş bu etkıye. Benım cf 20 min orijinal hâli bile bukadar güçlü değildi. Kısacası: iyiki almışım nokta net :)

    yeni aldıgım zorakımın ambalalajını actım ve kurmaya çalıştığımda her pompa hareketinin son aşamasında gaz kacağı gibi çok kısa süren bir pıslama sesi geliyo ve piston biraz daha yumuşuyo.atış falan da yaptım 1-2-3 hatta 4 pompada denedım sıkıntı yok ama dediğim olay sürekli var ve her pompa da küçük bir miktar hava kaçağı sesi var.bu durum normalmı sizce? bilgisi olan arkadaşlar cvp yazarsa çok sevinirim teşekkurler.

    adamlar zeki tabiki. düşünün şimdi. bence şuan hatsan vortex konusunda oldukça titiz çalışıyordur.eğer gercekten etkili birsey olursa pazarı düşünebiliyormusunuz? fiyatı da makul olursa tüm yaylı silah kullanıcıları hatsan dışındakıler bile bu pistonu alıp tufeklerıne takmak isteyecekler. sadece bende var 4 tane yaylı. 5 tane sipariş ederim biri de yedek :D tüm türkiyede kaç tane yaylı vardır acaba. adamlar piyasa cıktıgında boy boy renk renk pistonlarla cıkacaklar.yaylı tabancaya da uyacak yaylı canavarlara da uyacak :)))))

    elbetteki havalı silahta ingilizler almanlar bu konunun profosorleri ama vortex konusunu düşünememişler.:D demekki havalı silahta dünyalar devi HETSENmiş devede kulaaak kulakta kene... :D :D :D :D yaw bu hatsana gercekten cok kızıyorum. bi taraftan da seviyorum ne biliyim işte kı bi acayip:))):

    Konu eski tabi ama arada özellikle yeni tüfeek alacaklara hatİrlatılması gereken bir konu. Üreticiler düşük grain peletlerle yuksek cikis hizlari yazmaktalar. Benim asıl merak ettigim yaylı silahlarda ureticiler çikiş hizi belirtiren diesel etkisiyle beraber mi soyluyorlar.. bu konuda bilgisi olan var mi

    bu dizel konusu her zaman ilgimi çekmiştir. aklıma yeni birşey geldi ve forumun bilimsel yaklaşımlı denemeyi araştırmayı seven arkadaşlarımla paylaşmak istedim. şimdi dizel patlaması sırasında krono ile ölçmedim ama hızın yaklaşık %20-25 arttığını fakat sesin daha fazla oranda arttığını düşünüyorum. yani patlama sırasında basınç benim tahminim 2 yönlü dağılıp saçmayı ileriye pistonu ise geriye doğru itiyor ve basıncın büyük kısmı piston sayesinde emiliyor. dizel araçları ve ateşli silahları düşündüğümüzde bu tür patlamalar çok ciddi enerji üretir. yani tüm enerji saçmaya iletilirse çıkış hızı çok daha fazla artar. bir av tüfeği fişeğinin sadece kapsülünün patlaması bile 16 grainlik saçmayı en az 800fpslere çıkarır. şimdi tam çözemediğim soru şu acaba patlama sırasında gerçekten piston geriye gidiyormu? bunu anlamak mümkünmü? ve piston vurduğunda patlamadan dolayı geriye kaçmasını engelleyen bir kilit sistemi olsa hızımız ne oranda artar? bu kilit sistemi olursa bizim için de tehlikesiz olurdu bence.

    hatsanın yaylarını tavsiye edebilirim. saçmaların arkasına herhangi bir sanayi yağı da damlatırsanız dizel etkisi ile tüfeğiniz çok güçlenir bu arada dizel etkisi pek önerilmez tüfeğe zarar verir diye... ben bir sıkıntısını göremedim yıllardır. tüfek yağı patlatamıyorsa saçmanın arkasına oyuncak mantar tabancalarının yakıtlarından deneyebilirsin. daha da faazla güç istersen biraz daha modifikasyonlar gerekecektir.