arkadaslar merhaba. Crosman 1077 co2 tüplü 4,5 cal. birzamanlar cok popülerdi. Ben de cok hafif oldugundan plinking icin aldim. Yaklasik 2aylik bir silah. Sorun şu atış gucleri cok değişken. Her atis sonrasi buzlanma soguma vs nedeniyle 10 sn kadar beklememe ragmen gücü cok değişken. Denemeleri evde bir odadan digerine yaklaşık 10 mtden yapiyorum. Sacmalar jsb exact rs. Bir atis yapiyorum cok güçlü hedefin 2 cm üstü. Pesinden yaptigim atis hedefte sonraki hedefe bile vurmuyor giderek azaliyor elle atilmis gibi haliya düşüyor sonraki zaten namlu girişinde kaliyor. Tüp full dolu. Sonra şarjörü cikarip bir kac bos atis yapiyorum. Sonra tekrar sarjoru takiyorum guc yine harika ama ayni sey tekrar oluyor. Bazen yeni tüp taktigimda ilk atistan itibaren cok güçsüz oluyor. Bunun nedeni tuplerdeki istikrarsizliga bagladim. Dedim belki basinci cok yuksek doldurmuslardir cekici yetersiz birakiyordur. Sonra tupu gevseterek biraz foslatip basincini düşürüyorum. Deneyince guc tekrar yukseliyor ama uzun sürmüyor.tekrar hizli düşüş tekrar yukselis sonra tekrar düşüş. Tupler asg ve huntink. Sizce tuplere mi bagli yoksa baska bir sorunmudur. Bugun crosman tüp sipariş ettim. Pek bir degisiklik olacagini sanmiyorum ama deneyip bilgi verecegim.
serkan78 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
olabilir. Diger tüfekte boyle bisi olmuyor çünkü.
-
ben de dün arabadan cikarip bir iki atis yaptim 40 mt de 10 cm saga cekiyordu. Sonra isittim biraz kaloriferde duzeldi. Soguk sicak farki cok etkiliyor. Yaklasik 30 derecelik sicaklik değişiminin sonucu buydu.
-
malum havalar cok soğuk gidiyor ve eminim pcpleri benim gibi bagajdan eve kadar tasimaya uşenen bir cok hobidasim vardir. Bazen hava -10 lara düşüyor konyada. Bagajda bekleyen pcpye bunun bir zarari olurmu? Ya da bu kadar sogukta kullanirken falan dikkat edilmesi gereken bir durum var mi?
-
haahah bence kaliteli yerli tufek spoton parslari tek delik yapan tufektir. Baska bir nitelikte karsilastirmaya gerek yok.
-
gözlemlere basladim yavastan. baktigim her nesneye acaba bundan bi kundak cikarmi diye kafamda kesip bicip delikler aciyorum suan:)))
-
vallaha strafordan yapip silikonla yapistirasim var. O derece tembel cozumler arayisindayim suan.
-
buara ben de bi kundak dusunmeye basladim zorakiye. Orjinal kundagi coknuzun durbun icin hosuma gitmedi
-
Shooty'de nasll sonuç alacağını merak ediyorum. Ben de pcp için 5.5 dome unu almıştım, her pellet ayrı ağırlıktaydı, her biri ayrı yere gitti, kaldırıp bir kenara koydum. Zaten kutularında pellet ağırlığı da yazmıyor yanlış hatırlamıyorsam
Mr Shooty i ilk kez deneme sansim oldu. Spoton dome daha iyi. Bir de shooty sert malzeme. Tek kurmada gitmiyor bazen. Namluda kaliyor. En az 2 kez kurmak istiyor.
-
bunun sessizligi, hafifliği, isabeti, at cantaya gitsinligi de hicbirinde yok ama. Zoraki votka gibi yanina bisi istemiyor. Pcp olsa yanina mezesini de almak gerek.
-
Zoraki çok nadir saçma seçiyor yeterki yuvaya düzgünce otursun gerisi onda 😁
Benim zorakim cok simarik amcasi, cok zorluyor beni bazen
-
Spoton 18.13 spoton düz uçlu ile tek delik yaptı 😁
Şu düz uçlu saçmalardan da hicbirzaman randiman alamadim. Yillardir elime sürmedim o yüzden. ama canim cekti simdi. Kagitta açtığı delikler cok guzel olurdu.
-
Sağ en alttaki grupman spoton dome 10.34 ve atışları 15 metreden yaptım
Ayni sacmalari ben de denedim. Benimki daha da kotuydu neredeyse. Jsb exaxt rs ile tek delik buarada. Spoton dome u sevmedi benimki de. Bugun mr shooty aldim onu denicem
-
genelde ucu olta gibi bukulmus bir telle rahatca cikiyor
-
diğer ucu adaptorun degil, o ic daha kolay dönüyor
-
tupun valfinde bir sorun olmustur . Basinc normal aralikta ve yay tonusu normalse tabi. Valfi kontrol etmek lazim, belki tüp sökülüp cam cekiciyle vurularak test edilebilir. Ama valfteyse valfi söküp tamir etmek riskli ve zahmetli. ...Servis....
-
hocam moderatörü nasıl söktünüz ?
kralın moderatorleri rahatca sökülüyor. Ama wranglerler yapistirildigindan isitmadan olmaz. 2 yol var bi cezvede moderatorun uc kismini yumurta haslar gibi kaynatabilirsiniz. Bu metodla hic ugrasmadim acikcasi. Benim kullandigim yol: Ocagin ustunde hizli hizli cevirerek isitmak oldu. Isininca neredeyse elle donebilecek kadar gevşiyor ve rahatça cikariyorsunuz. Bu arada cok isitip icini eritmeyin. Icindeki plastik bigudi ve sungerler belki tekrar isinize yarar
-
Fiyatı 30-40 bin euro olur gene alamayız. 😋
Gercekten de dediginiz fiyatlarda olur malesef moderator tercih etmeyip sesi icin tufek kullananlardan biri olmak istiyorum yaaa
-
bir moderator olsa sesi sifir olsa
-
bant patlamaz sa daha kolay ama kesinlikle banti oneririm. Cok ugrastim ben onlari merkezlemekle 40 kere sök topla can sıkıcı