Önerin için sağol Kafa Avcısı.
Atılgun tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Kafa Avcısı, sanırım pellet kutusunu dairenin ortasından değil, kutunun yan kenarından delip ip geçiriyorsun. Öyle mi? Fotoğraf koyarsan daha iyi anlarız.
ilkertozluklu, bu işi evde yapmaya cesaret edemem. Her yerde kırılacak bir şey var. Bir sekme yapsa veya hedef şaşsa astarı yüzünden pahalıya gelir.
Ben size başka yaptığım ama henüz kullanmadığım bir hedeften bahsedeyim.
1 milyoncu'dan 6 adet büyük, 6 adet orta boy, 6 adet çay kaşığı aldım. Saplarına matkapla delik açtırdım. (Yaramaz mal ama çeliktenmiş, 3 adet matkap ucu kırıldı, çok zor delindi). Sonra anahtarcının birinden anahtar halkaları alıp deliklere geçirdim. Sonra bu halkaları Koçtaş'tan aldığım 10 metrelik gemici halatına astım. İpi iki ucundan bahçenin iki duvarı arasına germeyi düşünerek. Ama henüz deneme fırsatım olmadı. Resmi aşağıda:[Resim Engellendi: http://g1209.hizliresim.com/11/b/cvuu3.jpg]
Bir önceki mesajımda bahsettiğim pembe renk köpüğün adı: İzocam Düz Foamboard muş. Ölçüleri: 60x125 miş. Web üzerindeki fiyatı daha düşük. Şu sayfaya bakınız:
-
Faydalı bilgiler için teşekkürler...
Hedef kağıdına yapılacak atışlarla ilgili küçük bir katkı olsun diye ben de bir ayrıntıdan bahsetmek istiyorum.
Hedef kağıdını neyin üzerine tutturayım derken bulduğum formül şu:
Bulunduğunuz şehirde Koçtaş varsa gidin ve mağazanın en arka tarafındaki standda sergilenen "çift katlı" köpük/strafor/poliüretan mıdır nedir, işte onlardan alın.
Ama beyaz olanından değil, "pembe" renkli olanından! Beyaz olanlar, nokta nokta dağılır, etrafı kirletir.
Pembe renkli olanlar pürüzsüz, oldukça sık yapılı, pellet giriş-çıkışı esnasında hiçbir dağılma olmadan düzgün bir delik açılıyor.
Üstelik bu köpük, yaklaşık 4-4.5 cm. kalınlığında. 150 cm. yüksekliğinde ve 70-80 cm. eninde.
Ben 4 raptiye ile A4 kağıdını köpüğün üzerine tutturup atışlarımı öyle yapıyorum.
Ahşap, sunta ya da mdf gibi sert bir malzeme olmadığı için pelletin geri tepme şansı yok. Mukavva, karton gibi zayıf bir malzeme de değil.
Atışa giderken 5.5 TL. verip bir tane alıyorum, gittiğim yerde bırakıp (çöpe atıp) eve dönüyorum.
Tabi bir de içi boşaltılmış teneke içecek kutuları ile içine su doldurulmuş su şişelerini yanıma almayı ihmal etmiyorum.
Daha iyi bir önerisi olan varsa lütfen yazsın faydalanalım...
-
Çok kötü bir durum. Geçmiş olsun.
Garantisi sürüyorsa bir daha gönderip yeniden tamir isteyin. Telefonla görüşün. O-ringin bulunduğu bölümü komple değiştirsinler. -
Benimki 4.5 mm. 3-4 metreden kaplaması olmayan 19 mm. suntaya 4 pompa yapıp ateş ettim. Pellet karnıma geldi. Normalde yaralaması gerekiyordu. Acıtmadı bile. Suntada ise 2-3 mm.lik çentik açtı, o kadar.
-
Özelden gönderilen mesajlar için herkese teşekkür ediyorum.
Bu arada bir pellet tavsiyesine daha rastladım.
RWS Meisterkugeln Match
Bilginiz olsun.
-
Sayın adalya verdiğiniz bilgi önemli. Pompa sayısına göre pelletin düşme eğrisi değişiyor olmalı.
Sayın shooter54, kalın (yüksek) arpacıkla 10 metrede ayarlama yaptıktan sonra 20 metrede haliyle pellet aşağı düşüyordur. İnce arpacığa geçtiğinizde, aynı pozisyonda hedefi birkaç mm. daha aşağıdan görüyorsunuz. (Az önce iki arpacık arasındaki farkı test ettim). Bu yüzden de namluyu az daha yukarı kaldırmak zorunda kalıyorsunuz. Böylece düşme eğrisini yukarı çekmiş oluyorsunuz. İsabetin sebebi sanırım bu.
Bu arada, jsb pellet çeşitlerini temin ettiğiniz yerli site varsa adresini verebilir misiniz?
-
Size Zoraki kılavuzunda karşılaştığım bir sıkıntıdan söz edeyim:
ARPACIK AYARI başlıklı kısımda şöyle deniyor:"Bu arpacık uzak mesafe için olanı kısa ve ince-yakın mesafe için olanı ise uzun ve kalındır (...) 10 m. mesafede ayar yapacaksanız kalın uzun olanla ayar yapınız. 25 m. mesafede ayar yapacaksanız ince kısa olan arpacıkla ayar yapınız. Bu şekilde ayar yaparsanız kısa ince arpacıkla uzun mesafeye atış yapıp çevirmeniz durumunda ise kalın arapacıkla kısa mesafelere atış yapabilirsiniz yine aynı ayarla tek pompa kısa ince arpacıkla yapılan atışla iki pompa uzun kalın arpacığın vuracağı noktalar bir birine çok yakındır"
Elime cetveli alıp ölçüm yaptım. "Kısa ve ince" denilen arapacığın (yaklaşık olarak) eni 2 mm., boyu 5 mm. çıktı. "Uzun ve kalın" denilen (ortasında kırmızı nokta bulunan) arpacığın eni 3 mm., boyu 4 mm. çıktı. Yani "kısa" denilen arpacık aslında uzun, "uzun" denilen arpacık aslında kısa!
Yukarıdaki alıntıda yer alan son cümle ise çok zor anlaşılan bir ifade içeriyor. Tam karmaşa.
Bu meseleyi iyice anlamış olan arkadaşlar izahat yaparsa hepimize faydası dokunur.
-
Webgezgin, belki de benim pelletlerle alakalı bir durum var. Veya belki de benim Zoraki sizinkiler kadar güçlü değil. 60 metrede kalasın içine 1 cm. girdirebilir miyiz? Onu zamanla anlarız.
Ben genelde kutu kola tipi alüminyum kutuları atış için kullanıyorum. Ya da soda şişesi.
Geçtiğimiz Pazar günü arkadaşlarla biraz atış denemesi yaptık.
Daha önce Zoraki'ye 13 metrede sıfırlama yapmıştım.
25 metredeki kutuya tam göbekten atış yaptım. Delip geçti haliyle.
Ama 30 metreye koyduğum kutuya birkaç kez aynı dikkatle nişan aldıysam da hiç isabet ettiremedim. 3 veya 4 pompa yapmıştım. Demek ki dedim, yaptığım sıfırlama 25inci metreye kadar geçerli. Sonrasında pellet aşağı doğru düşüşe geçiyor. Nişan alırken kola kutusunun en üst noktasına nişan almalıyım ki ortadan vurabileyim. Ama akşam olmuştu o sırada. Deneyemedim...
Bu durumda acaba dediğiniz gibi sıfırlamayı, hedef kağını 25 metreye koyarak mı yapmalıydım? O mesafede yapılmış bir gez ayarı, 10-15 metre gibi kısa mesafede 12'den vurabilir mi?
25 metrede sıfırlama yapacağımda, kırmızı noktalı kalın arpacığı mı, yoksa üzerinde nokta bulunmayan ince arpacığı mı kullanmalıyım? -
Elimdeki 1000'den fazla Gamo pellet bitince öncelikle JSB deneyeceğim. Daha sonra da RWS.
"JSB Diabolo Exact" satan yerli online site arıyorum. Yukarıda verdiğim linkte "stokta yok" görünüyor.
Başka da bir yer bulamadım. -
Bana bugüne kadar Zoraki de kullanmam için tavsiye edilen (henüz hiçbirini edinmediğim) pelletler şunlar:
JSB Diabolo Exact
http://www.a*mer.com.tr/asp/product/3308/JSB-DIABOLO-EXACT-4-5MM-500-LU-SACMARWS Super Dome
http://www.a*mer.com.tr/asp/product/4760/RWS-SUPER-DOME-4-5-MM-0-54-GR-HAVALI-TUFEK-SACMASIH&N Diabolo Baracuda
https://www.hi*alav.com.tr/default.asp?git=9&urun=259H&N Match-Kugeln
https://www.hi*alav.com.tr/default.asp?git=9&urun=273Ben ilk ikisini almayı düşünüyorum. (Vaktiyle bir mesajında Kafa Avcısı da bana RWS'yi tavsiye etmişti).
Gerçi H&N marka olan ve diğerlerine göre biraz daha pahalı olan pelletler internet piyasasında rahat bulunuyor. Ancak, JSB ve RWS pek yok malesef.
-
Aranızda Zoraki kullanımında virtüöz olmuş arkadaşlar var. Bir konuyu özellikle onlara açmalıyım.
Zoraki Ultra ile 4 pompa yaparak 3-4 metre gibi çok yakın bir mesafeden 19 mm. suntaya ateş ettim. Pellet (Gamo Pro Hunter'dı sanırım) suntada çok az bir çentik açıp geri geldi ve acıtmayacak şekilde karnıma çarptı. Bu aletin suntayı delebilmesini çok isterdim.
Zoraki'nin 50 metreden soda şişesini parçaladığını söyleyenleri okuyorum. Kendi silahım bunu yapabilir mi acaba diye şüpheye düşüyorum. Bu mesafeden atış yapabileceğim uygun bir alan henüz bulamadığım için deneme imkanım olmadı. Umarım öyledir. Sizin görüşünüz nedir? -
Sayın Kafa avcısı, İlker arkadaşa yardımcı olacak olan linkler için teşekkürler.
Yalnız bir de pdf dosyasında 5. sayfada yer alan "şekil 22"ye dikkatinizi çekerim. Sol tarafta şöyle yazıyor:
"Her 500 atış sonrasında şekil 22 deki gibi yağ tüpünün ucunun olduğu bölüme birkaç damla yağ damlatınız".
İşte o "yağ tüpünün ucunun olduğu bölüm" tam anlaşılmıyor. Bu yüzden 5 no'lu maddeyi yazmak zorunda kaldım. Fotoğraf net değil. Onu yeniden çekmeliler. -
adalya, asil, ruuuuud teşekkürler.
Atak Arms'ı arayıp Rıdvan isimli bir yetkiliyle görüştüm. O da evet tek tip kitapçık var dedi. O maddeyi o yüzden yazdım. Ama iki farklı kitapçık varsa onu bilemem tabi. Benim çantadan ne kendi kitapçığı çıktı, ne de atış hızını gösteren kağıt. -
Namluya pellet takarken işaret parmağımın ucuyla iyice bastırdığımdan ertesi gün o bölgede kan toplandığını gösteren küçük noktacıklar oluştu. Her atış denemesinde, bunun keyif kaçıran ve az da olsa acı veren bir iş olduğunu hissediyorum. Parmak ucuna geçirilebilecek kauçuktan bir yüksük bulabilsek ne iyi olurdu.
-
Bu arada Zoraki kullananlara bazı sorularım olacak:
Atak Arms'dan bana fakslanan ve namlu çıkış hızını gösteren kağıtta şu bilgi var:
5 min shot: 224
Velocity m/s: 2281) Sizde bu değerler nasıl?
2) En fazla kaç metre uzağa pellet atabildiniz?
-
Daha önce "Umarex Desert Eagle" ile başımdan geçen kötü tecrübeyi buraya yazmıştım.
İkinci silahım Zoraki Ultra ile 100 civarında pellet attım. Atışlarımda, Gamo pelletlerin (Match, Expander, Pro Hunter, Pro Magnum) istikrarsız olduğunu farkettim. Hepsi aynı ağırlıkta olan bu pelletlerden biriyle yaptığım gez ayarlaması, diğer pellette olumsuz sonuç verdi. Aynı tür pelletten biri namluya zar zor girerken, biri kendiliğinden giriverdi. Bunlar bitince RWS ve JSB kullanacağım.
Atak Arms'ı iyi iş çıkardıkları için tebrik etmekle birlikte, ilk izlenimim olarak tenkit etmeye değer gördüğüm noktaları önem sırasına göre aşağıya yazıyorum:
1) Silahı ilk elime aldığımda gözüme çarpan ve göz zevkimi bozan ilk şey, kabzanın en üst kısmında, yani gövdenin altına yaslanan üst kısmında bariz şekilde belli olan pürüzlerdi. Kalıbın çok hassas olmamasından olsa gerek, plastiğin üst çizgisi kertik kertik görünüyor. Bu da silah hakkında "ilk bakışta" olumsuz bir izlenim eninmeye neden oluyor. Kabzanın üstü pürüzlerden mutlaka temizlenmeli. Üst gövdede olduğu gibi, kalıptan kaynaklanan hiçbir çapak kalmayacak şekilde mükemmel görünmeli. Not: Kılavuzdaki siyah-beyaz fotoğraflarda (şekil: 8-9-14-15) o pürüzler nedense yok! Yoksa onlar Webley Alecto'dan mı?
2) Forumlarda pek çok kişi yazmış, çantanın içinden tecrübe atışlarını gösteren bir hedef kağıdı ile hız ölçümlerini gösteren küçük bir kağıdın çıktığını. Oysa benim çantadan çıkmadı. Atak Arms'ı aradım. Bir kopyasını orada tutuyorlarmış. Fakslayabileceklerini söylediler. Aldığım dükkan, bugüne kadar sattıkları birkaç Zoraki'nin hiçbirinden bu kağıtların çıkmadığını söyledi. Demek ki onların da silahı getirttiği aracı firmada bunlar bir şekilde düşüyor ya da alınıyor. Tavsiyem, bu kağıtların, fabrikada çantanın içerisine konan Kullanım Kılavuzu'na zımbalanması.
3) Çantanın içinde yatık vaziyette duran yarı dolu pinömatik yağdan birazı içeriye akmıştı. Tavsiyem, yağ tüpünün (damlalığın) ağız kısmını geçmeli değil pasolu-yivli yapmaları. Aksi takdirde, zamanla her yere bu yağ yayılacak, çantayı kirletecektir.
4) Kullanım kılavuzu tek tip. Üzerinde HP-01 yazıyor. İçerisinde "4 kez pompalamayın. Zaten fazlası tahliye olur" diye uyarı var. Oysa HP-01 Ultra'da dört pompa var. Dolayısıyla Ultra model için ayrı bir kılavuz bastırılmalı.
5) Kılavuzun içerisindeki bazı cümleler uzun olduğu için ve virgülle ayrılmadığından zor anlaşılıyor. Açıklamalar, o sayfaya konulan fotoğraf/şekil sırasında göre değil. Bazı fotoğraflar çok net ve keskin, ama bazılarında bulanıklık var. Mesela Şekil 22'de yağın nereye damlatıldığı net değil. Bendeki kılavuzda, damlalığın kendisi de bulanık. Kılavuz iyi bir dilbilgisi uzmanına okutulup noktalama işaretlerindeki hatalar ve cümle düşüklükleri giderilse iyi olur.
6) Akşam karanlığı çökmek üzereyken yaptığım birkaç atışta, kısa mesafe için kullanılan kırmızı noktalı arpacığın noktası görünmüyordu. Bu da nişan almayı zorlaştırdı. O noktanın içindeki kırmızı boya "fosforlu" olamaz mı?
7) Kullanım kılavuzunun İngilizce kısmındaki (s. 11) "Technical Specifications" başlığı altında verilen namlu çıkış hızlarının "metre/saniye" cinsinden değil "feet/saniye" cinsinden yazılmasını (ya da yanına bunun da eklenmesini) öneriyorum. Çünkü yerli olmayan diğer bütün havalı silahların tanıtım sayfalarında veya ürün açıklamalarında değerler genellikle bu şekilde (ft/sn) veriliyor. Zihnimiz bu değere oldukça alışkın. Zoraki'nin çıkış hızını Umarex, Gamo, Weihrauch v.s. marka havalı tabancalarla tam olarak kıyaslayabilmek bakımından bunu faydalı görüyorum. -
Bir şey soracağım. Aşağıdaki linke tıklayınca, atakarms'ın ana sayfasında verilen HP-01 Ultra'nın resminde öndeki namlu uzantısı görülmüyor:
http://atakarms.com/en/Urunler.aspx?id=9
En üstteki Products (Ürünler) butonuna tıklayınca gelen resimde ise o uzantı mevcut. Yani acaba diyorum, o parça istenildiğinde çevrilerek ana namludan çıkarılabiliyor ve silahın görüntüsü Light model'e dönüşebiliyor mu?
Kullananlar bunu açıklayabilir mi? -
Sayın venommy,
Sizin 2009'da aldığınız Umarex Desert Eagle'dan ben de bir tane aldım. Forumda bu silahla ilgili bir yeni bir konu açarak bazı sorular sordum. Aşağıdaki linke tıklayıp bir bakabilir ve ilgilenebilirseniz çok sevinirim. Saygılar.
-
Sayın ercan1221,
Sizin de sahip olduğunuz Umarex Desert Eagle'dan ben de aldım. Forumda bu silahla ilgili bir yeni bir konu açarak bazı sorular sordum. Aşağıdaki linke tıklayıp bir bakabilir ve ilgilenebilirseniz çok sevinirim. Saygılar.