Oceanborn tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Bildiğim kadarıyla Kanasın üzerindeki standart optik 4 sabit yaklaştırmalı bir dürbün. Kısaca halk arasında efsane olan 2 km den nokta atışı olayı zaten büyük yalan. Bildiğim kadarıyla dünya rekoru 2430 mt . Kanadalı 2 marksman ın Afganistanda yaptığı atış.Üst düzey bir El kaide üyesini bu mesafeden yanılmıyorsam 2. atışta göğsünden vuruyorlar.Marksman bildiğimiz klasik sniper değil sadece 2 kişi görev yapan ve sadece belli bir hedefi vuran kişiler.Yani bu kanadalı marksman oraya o adamı vurmaya gitmişler.Kullandıkları tüfek Mc millan çap .50 dürbün sanırım Schimidt&Bender PM2. Dürbün seçimine gelirsek, Orman avında kullanılacak dürbünün mümkün olan en az yaklaştırma seviyesi ile başlaması ve geniç görüş açısı olması tercih edilir aksi halde avı dürbüne sokamaz soksanızda takip edemezsiniz zira yaklaştırma fazla olursa avınızı bulanık bir karaltı olarak gürürsünüz. Ancak tek bir dürbün ile her avı yapmayı düşünürseniz 2.5 10 50 gayet iyi bir ölçüdür zira ben kullandım 5 ila 350 mt arasında çeşitli mesafelerden çeşitli boylarda domuzlar vurdum. Ancak günümüzde artık bilinen kalıplaşmış ölçülerin dışına çıkılıyor örneğin 1.7 10 42 , 2.5 15, 3 18 56 gibi ölçülerde de tüfek dürbünleri artık üretilmekte ki bu ölçülere sahip bir Swarovski z6i yaklaşık 2500€.Avcı gece de av yapmayı düşünüyor ise seçimini geniş çaplı dürbünden yana kullanmalıdır.Zira 50 56 gibi bir mercek çapı çevredeki sınırlı ışığı insan gözüne ya da kendinden daha küçük merceklere göre çok daha fazla toplayabildiği için çok daha net görüş sağlar.Kişisel olarak benim dürbün seçimimde olmazsa olmazım ise ışıklı artıkıl dır. Ancak ışıklı dürbünü de seçerken benim tercihim sadece artıkılın ortasını nokta şeklinde ışıklandıran modeller.Zİra artıkılın tamamının ışıklandırılması gece görüntüyü çok bozduğu için benim tercihlerim dışında kalıyor.

    Oceanborn hocam desenize gene kurusıkıya kaldık 8o


    Memleketimde 6.5 mmden ince çaplar ile avlanmak yasak olduğu için bir dönem 22 ve türevlerine taşıma izni çıkmıyordu sonradan değişmiş olabilir.Ayrıca ben ava gitmicem de atış yapıcam belki kime ne?? Düşünün artık kimler nelerle uğraşıyor.Ben 300 win mag kullanıyorum.Emniyet benden her yıl ocak ayında onaylanmış vergisi vs yatırılmış avlanma belgemin fotokopisini istiyor yani hala avlanıyorsam bana taşımayı veriyor aksi halde bulundurmaya çevirme hakları varmış.Bu arada bu işlerin en büyük garipliği de değişik emniyetlerde değişik uygulamaların söz konusu olması. Sanki eyaletlere bölündük.Biz de ne yapalım gülüyoruz ağlanacak halimize.Yakında ormancının biri gelip yivliye takoz soracak diye bekliyorum ki kesinlikle şaşırmam zira pozeye soranı duydum :D . Piyango gibi yani size de çıkabilir :D

    Bu tüfekleri allayıp pullayıp hatta gümüş griye boyayıp satmayı hedefliyorlardı.Yıllar önce MKE bir fuarda stand açmıştı ilk kez orada görmüştüm.İlgi çok yoğundu herkes şaşkın bir şekilde inceleme yarışına girmişti. Standda duran yetkili ile sohbete koyulduk.Bu tüfekler ile ilgili beklentilerini sordum.Kendisi iç piyasaya da verileceğini yabancı yivli tüfeklere iyi bir alternatif olacağını söyleyince yarı otomatik yivlilere taşıma ruhsatı verilmediğini söyledim.Kendisi başta iddialaşmaya başladı ben de bu konuyu daha iyi araştırmaları gerektiğini söyledim.Adam böyle birşeyin olamayacağını söyleyerek biraz da alaycı bir şekilde güldü ve sanırım daha üst kademede birine giderek olayı anlattı. O kişi de geldi ona da aynılarını anlattım.Bakın dedim ben ülkemde herşeyin yasaklanmasından sıkılmış normal bir vatandaşım.Bu laflarımı da size inat olsun diye değil gerçekten bu uygulamayı yakinen bildiğim için söylüyorum.Anlattıklarımı dinlerken şaşkınlıktan gözleri iyice büyümüştü.Oradan uzaklaşırken böyle birşey nasıl olur gibilerinden birbirleriyle tartıştıklarını duydum.Sonuç malum.ister inan ister inanma :)
    Saygılar