Merhaba,
PCP tüfek aldığımı, hedef atıcılığı yapmak istediğimi, faturası yanımda olmak kaydıyla cezai müeyyide ile karşı karşıya kalmamak için nelere dikkat etmem gerektiğini içişleri bakanlığına sordum. On gün kadar sonra aşağıdaki şekilde yanıtlandı, bu yanıtın çıktısını alarak bunu da fatura gibi yanımda taşımayı planlıyorum. Olası bir ceza girişimi veya ceza durumu sonrasında itiraza referans göstermeyi hedefliyorum.
Cumhurbaşkanlığı iletişim merkez’e göndermiş olduğunuz müracaat metninde geçen konuyla ilgili olarak 2033/11 silah işlemleri genelgesinin genelgesinin spor ve nişan tüfekleri başlıklı 46. maddesinin spor ve nişan tüfek ve tabancaların edinimi, bulundurulması ve taşıması herhangi bir belgeye tabi olmadığı, 18 yaşından küçüklere satışı yapılamayacağı; park, meydan, cadde ve sokaklarda görünür bir şekilde taşınamayacağı belirtilerek bu hususlara aykırı hareket edildiğinin tespiti halinde kabahatler kanununa idari işlem uygulanır hükmü doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir. bilgilerinize sunulur
meskun mahal dışında av yapmadığınız ve kimseye zarar vermediğiniz sürece kimse size bir yaptırım da bulunamaz.