Cemal Bozan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Sn. CemalBozan, benim 4.5 namlulularda ( larda diyorum çünkü 2 adet denedim iade ettim) indeksleme sadece şarjörde değil pellet iticide de sorundu. İğne namlu girişini tam ortalayamıyor, bir kenara daha yakın olarak ilerlerliyordu. Şarjörün biri kurulu vaziyette sıkıştı, açmak mümkün olmadı. Sizden bu konuda fikir alışverişinde bulunmuştuk. RP çok güzel bir proje, yurtdışına gönderilen kalitede bir silah bulsam gözü kapalı alırım. Hatta Karamana kadar sürüp Yusuf beyin dükkanda deneyerek almayı düşündürecek kadar kafama takılmış durumda.

Bu duruma cok üzüldüm. Yerli firmalarda tüfekler ve tabancalar şans işi olmaya başladı.
    bendekinde herhangi bir sorun yok.
    deneyerek alma fikri inanın benim de kafama her zaman yer etmiş bir düşüncedir.
    10 tane kral tüfek alıyorum bir tane düzgün namlu geliyor.

aldığın kişi jsb yi süper atıyor diyor.
    jsb yi baloncu tüfekleri de süper atıyor. bize solid yada yerli üretimleri iyi atacak namlu lazım.
    bu konu böylece cok uzar fakat yerli diye arkasında durmaları konsunda tercih ediyorum.

merhabalar uzun zamandır uzak kalmıştım tekrar döndüm ve yorumları okudum.
    öncelikle moderatör aparatı ile kullanımda inanılmaz ses kesme farkı var.
    ben tabancayı 4.5 mm olarak değiştirttim ve cok memnun kaldım.
    jsb 8.4 ve 10.34 ile inanılmaz şeyler yapabiliyor.
    50 mt den tek delik yapıyor desem yeridir.
    tabancayı biraz tüfeğe çevirdim ben.
    22mm yükseltici ray
    hawke 3.9x40 parallaxlı model
    wrangler moderatör takarak tüfanca haline getirdim

şuan en gözde oyuncaklarımdan birisi.

modelde bir kaç eksik var tabiki şarjör indeklemesi az da olsa hava kaçakları sorunu.
    bunlar basit şeyler fabrika sonuna kadar arkasında duruyor ne olursa olsun hemen değşiimi yda onarımı yapılıyor.
    NOT: 50 mt den şişeyi kırıyor :)

Selamünaleyküm Arkadaşlar, aynı durum bizde de hasıl oldu dolum yerinden hava kaçırıyor en son sonuna kadar boşaltmıştım tüpü şimdi pompa yapıyorum kaçırıyor. çözüm ne olabilir dolum yerinde oring var mı ? yoksa başka bir durum mudur ?

Aleyküm selam dolum ucu oringleri var. Değişmesi ve silikon gresle yağlanması lazim

Tüpü de sonuna kadar bitirmeyin. Eğer bitirdiginiz de tekrar hava basacaksınız kurma kolunu geriye çekip öyle hava basın

? Olur hocam öyle

Türkiye de yaşıyoruz ve bizim için en uygunu metrik sistem fakat özellikle dürbün ithalatçıları bu konuda pek bilinçli değil kanımca. Çünkü dünya piyasalarında aynı modelde hem Mrad hem moa olmasına rağmen bizim ülkemizde ne yazık ki dürbünlerin birçoğu Moa olarak ithal ediliyor.

Maalesef ki dediğiniz de çok haklısınız.

Bende geçen hafta dürbün siparişi verdim mrad olmasına da dikkat ettim

Hocam şimdi anlamadığım bir durum var. 9 MT sifirlamainin karşılığı (18.13 ile 900 FPS de) 180 MT dir.

Yani ikinci kesişim hemen hemen 180 de olur. Yukarı yönde cevirmeseniz de 180 MT leri + dan vuruyor olanınız lazım.

Siz tufegin hızını ve mühimmati söyler misiniz

900fps yi 900 mts olarak girmişim ?

Hocam şimdi anlamadığım bir durum var. 9 MT sifirlamainin karşılığı (18.13 ile 900 FPS de) 180 MT dir.

Yani ikinci kesişim hemen hemen 180 de olur. Yukarı yönde cevirmeseniz de 180 MT leri + dan vuruyor olanınız lazım.

Siz tufegin hızını ve mühimmati söyler misiniz

arkadaşlar mrb. ben de yaklaşık 2 ay önce throne aldım. ve bir kaç test yaptım . regülatörün çok iyi çalışmadığını gördüm. şöyle ki; 200 bar dolum yaptıktan sonra ilk iki şarjör stabil 15-16 fps farkla atış yapıyor. daha sonraki atışlarda, atışlar arasındaki fark birden 50-55 fps düşüyor ve tekrar 15-16 fps farkla atış yapıyor. bu da reg. ün düzgün çalışmadığını gösteriyor. bu sebeple daha önceden elimde olan bir reg.ü ekstra olarak tüfeğe monte ettim. yani tüfek üzerinde 2 adet reg. oldu. fx impact ve mawerick modellerindeki power plenum tarzı düşünün. ilk reg. basıncını 137 bara, ikincisi, yani tüfeğin orjinalinde bulunan reg. ise 125 bara ayarladım. sonrasında yaptığım testte 12 fps farkla 60-65 stabil atış sayısına ulaştım.

bu denemelerden yaptığım çıkarım şu oldu, tüfeğin orjinal reg.ü yüksek basınca karşı kararlı çalışamıyor. tüpe 200 bar basıldığında ilk 2 şarjör sıkıntı yok ancak tüpteki basınç, 2 şarjör atış sonrasında 190 bara düştüğünde reg. deki basınç hemen eski seviyesine dengelenmediği için atış hızı düşüyor.

başka ölçüm yapan arkadaşlarda böyle bi sorun oldu mu bilmiyorum ama ben böyle bi problemle karşılaştım ve kendimce çözümünü buldum.

yapmak istediğim bi değişiklikte, tüpü 500 cc ye çıkarıp atış sayısını artırmak. tahminim yaklaşık 100 atış yapabilirim. herkese iyi forumlar.

Evet aynı durum bende de oldu. Regülatör odacığı değişken basinclarda farklı tepkiler veriyordu. Bunu çözemedik. 250-200 var arası kullandım sürekli

Merhaba yağlama şeklinizde bir problem yok.namlu içini ve girişini sıvı yağlar ile yaglamayin.

Namlu icine tel sokmayın. Bunun için sağlam misina kullanın.

Telle namluya zarar verme olasılığınız var fakat bir kere yaparak kalıntı bırakmaz siniz

O gördükleriniz pellet kalıntıları. Kaliteli pellet kullanarak kalıntıları en aza indirebilirsiniz.