Cemal Bozan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba,

Konuyu tekrar hortlatmış olacağım ama aklıma gelen bir ihtimali danışmak istedim. İstanbul'da yaşıyorum. 2020 avlak haritasına bakarsak İstanbul'da av sahası veya özel yasalarla korunan olarak geçmeyen bir yer yok gibi, her yer boyalı haritada. Soruma gelecek olursak,

Kırsal bir alana gittik, güvenlik önemlemleri alındı, hedefe atış yapılıyor vs.. ve bir denetime denk geldik. Kolluk kuvveti tarafından av yapıyor olarak suçlanabilir miyiz? Yani tecrübe ettiğim kadarıyla ateşli silahla aynı senaryoda olduğunuzda, bu av yapıyor senaryosu ile suçladıkları oluyor ama hava silahta da böyle bir olaya maruz kalan oldu mu acaba? Böyle bir durumda avcı olmadığımıza kolluğu inandırmak gibi yükümlülüğümüz var ve bu kişinin tavrına göre içinden çıkılmaz bir durum olabilir.

Ayrıca ufak bir parantez açarsam; meskun mahal konusu da gri bir alanda bırakıldığı için burdan da sıkıntıya girebiliyoruz. Bulunduğunuz alandaki bir patika yolunu dahi baz alıp meskun mahal tanımına dahil edebilirler. Bu sebeple bir de meskun mahalde atış suçlaması olabiliyor.

Kısacası önceden beri konuşulan ihtimaller lakin avcılık yapıyorsun suçlamasıyla karşılaşan oldu mu merak ettim.

havalı tüfeğin olayı aslında şu;
    meskun mahal dışında canlıya, cevreye zarar vermeyecek her şekilde kullanılabilir.

sizi av yapıyormuş-yapacak gibi kimse suçlayamaz. ya av yaparsın ya yapmazsın. sucu kesindir devlet varsayımlarla iş yapmıyor Allahtan.

meskun mahal tanımına iyice bakıp kendinizi savunacak her şeyi delil olarak kullanabilirsiniz. Ha kıl birine denk gelirsiniz sizi alır karakola götürür mü götürür fakat sonucu sizin lehinize olacaktır.
    ben kolluk kuvveti oldğum halde bana sorun cıkarmaya calısan Jandarmaya büyük ders vermişliğim var. atışlarda sadece haklarınızı bilin ve kimseye inisiyatif bırakmayın. hiç bir şey yapamazlar.

İnternet alışverişlerinde en dikkat edilmesi gereken şey adı duyulmamış, ucuz satan siteler.
    Kesinlikle üç kuruş fazla verip böyle şahıslardan alışveriş yapmamak en iyisi.
    alışverişinizi yaptıgınız kredi kartı yada banka kartının ödeme yaptığınıza dair dekontu ile tüketici mahkemesine başvurun. geç sonuç alacaksınız ama kesinlikle alacaksınız.

px5 in regülatörle hiç oynadınız mi basıncı artırılabiliyor mu sorunsuzca?

Türkiyede üretimi yapılan bütün regülatörlü tüfeklerde regülatör basıncı artırabiliyor. bir sorun teşkil etmez fakat;
    yanlışı burada yapıyoruz regülatörlerimax 140 bara kadar çekiçleri açabiliyor daha ilerisi için yeni nesil çekiç ve yay yaptırmanız gerekiyor.
    yani şunu demek istedim 140 tan sonra tüfek güçlenmeyecek aksine gücü düşecektir.
    valf direnci çok fazla olduğundan cekicin bunu açmaya gücü yetmeyecektir.

bilgiler için teşekkürler.

tüpü değiştirmek istesek yani 500 cc 250 bar. nereden bulabiliriz? siz nereden ne kadara buldunuz?

huğlu da regülatörlü ancak tüp hacmi çok az olduğu için vazgeçtim huğludan.

sizin huğlu izleniminiz nedir? şu ara da kampanya var. baya indirimde

ben yurtdışından 800 tl ye almıştım.
    Sizi temin ederim huglunun 300 cc tüpü reximex in 425 cc tüpünden fazla atış yaptırır.
    tecrübe ile sabit.

reximexi yaklaşık 5 ay kullandım. gayet güzel şık bir tüfek. kullanım ergonomisi ağırlığı yüze oturuşu cok güzel fakat profesyonel incelemede sınıfta kalan bir kaç kötü yanı var.
    Tüfeğin regülatör odacıgında basıc sorunu var.
    200 barla chronoya başlayın standart haliyle 18.13ü yaklaşık 850 ile başlayacaktır. her şarjörden sonra basınc düşünce hız 840-830 gibi rakamlara düşerek devam ediyor. ben 500 cc 250 barlık karbon kullandım. 250 bar basıp 200 bara kadar kullandım ki en iyi sonucuöyle aldım.
    şarjör indexleme sorunu var. pellet itici sürekli şarjöre carpıp namluya giren pelletin kafa sıyırmasına yol açtı.
    regülatör ayarı yapacaksınız, regülatör içinden havayı boşaltayım derken birden bire sibop kesmesiyle karşılaşabilirsiniz. 3 defa başıma geldi, çözümü manometreyi gevşeterek regülatör basıncını düşürmekte buldum.
    bende solak kullanıcıyım şarjör tam agzınıza değiyor ve atış sırasında şarjörü yuvadan cıkarabilirsiniz ki başıma cok defa geldi.
    ama isabet konusunda gerçekten cok cok iyi bir tüfek. yine alır myım evet alırım.
    ben artık hugluyu tercih ettim ve tüfeğimi sattım.

regülatör basıncı 170-180 bara bile cıkıyor. atış hızını cok değiştirmiyor cünkü cekic valfi açamiyor. en fazla 290 mts ile 18 graini attım.
    . 25 graini 850 ile atamazsınız. atmak için bir kaç seçenek var. çekici ve yayı değiştirip kullanırsınız yada regülatörü sökersiniz.

YENİ ÜYE OLAN ARKADAŞLARIMIZIN E POSTALARINI KONTROL EDİP, GELEN MAİLİ ONAYLAMALARI GEREKMEKTEDİR.
    1 HAFTA İÇERİSİNDE ONAYLAMAYANLARIN ÜYELİK BAŞVURULARINI BİZ KONTROL EDİP ONAYLIYORUZ.

ONAYLADIĞIMIZ KULLANICILAR
    -KENDİ ADI SOYADI, GEÇERLİ E POSTA VE TELEFON NUMARALARI GİRENLER

ONAYLAMADIĞIMIZ KULLANICILAR

- XXXXX - AAA - ASDASD TARZINDA KULLANICI ADI ALANLAR

-GEÇERSİZ E POSTA ADRESİYLE ÜYELİK ALANLAR

-UYGUNSUZ KULLANICI ADIYLA ÜYELİK ALANLAR

Aynen Cemal bey çekiç ayarını biraz daha serteştiemek problemi çözdü. Şarjör ler yeni olduğu için arada takılma yapıyor zamanla alışacak. Tekli yükleme aparatı da yapsalarmış tadından yenmez. İlginiz ve cevabınız için teşekkürler.

Rica ederim. Keyifle kullanmanız dileğiyle iyi bir tercih yapmışssınız.

Çekiçle alakalı bir durum olacağını sanmıyorum. pellet itici de index sorunu olabilir
    tüfek reximex ise atış yapıp regülatör manometresini gözünüzle takip edin. geç doldurma sorunu olabiliyor.
    regülatörü 140 bar ve üzerine almışsanız rexiemex valfi açamiyor. arkadaki çekiç vidasını yarıya kadar sıkın.

Arkadaşlar cahilliğimi maruz görün. Farklı şehirlerde ki tüfek tabanca vs alım satım işi nasıl yürüyor? Mesela 1000 TL'ye 2.el havalı tüfek alacağım. Önce parayı göndersen farklı marka ,model, arızalı , kırık,eksik hatta oyuncak bile gelebilir. Önce tüfeği göndersen 1000 dedik ama şurası çizik 800 gönderiyorum vs olabilir hatta para hiç gelmeyebilir. Uzak şehirde bu işlerin usulü nasıldır?

Genelde tanıdıklardan almaya gayret ederiz.
    bu iş sadece güvene dayalı, karşımızdaki bize kazık atabilir. insalığına kalmış.

Evet bende çok merak ediyorum.

Hobi camiasında ses getirecek bir ürün olacağa benziyor.

Bence çok kaliteli bir ürün olmuş.

Bence de kaliteli ürün olmuş. Şuan atağa geçen firmalar çok. Bu da bizim işimize geliyor. Yıllarca Hatsan at44-bt65 ten ileri gitmiyordu, şimdi yeniliğe açıldılar ?