muhtemelen ramazan ayında esnek çalışma sistemine geçeceğim.
o zaman forumla tam anlamıyla ilgileneceğim.
Cemal Bozan tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
17 Mart 2023 22.00 a kadar satılan, satılmayan ilanlarımızı guncelleyelim. Temizlik olacak .
-
Çok başarılı buldum takibe aldım😊
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. 18.13 pelleti 920 civarı atıyor böyle. 😄
Power planium farkı
Buradan ufak bir shorts yükledim izle.
https://youtube.com/shorts/xrBBzzPfkTI?feature=share
Videoda baya seviniyorum 2 aydır 2 saniyede toplaması gereken regülatör 2 dk da topluyordu. İlker hocam yardımın için çok saol kaç gündür bunalttık senide.
burada bir husus daha var.
2.regülatör kaç bar da -
fx Tam bir puzzle yap boz kişileştir.
Senin o saatlerce uğraşıp yaptığın ayarı daystate elektronik ekrandan yaptırıyor 😊
-
Air wolfu 2014 de sıfır olarak alıp 7 yıl kullandım. Üzerine silah tanımam.
-
Yerlide solidle uyum sağlayan en beğendiğim tüfek kral süper Jumbo ve Hatsan nova stardir. Lw namlu olmayan model
-
Türkiye'de ki firmaların fahiş zamlarının sebebi iç piyasa ile uğraşmamaktir.
Kırk nazla gönderdikleri oring setleri büyük şehire tasinmamla son buldu. Allah muhtac etmesin. Sirf fabrikalarla uğraşmamak için atıl bir tüfek alıp yedek parça olarak kullanıyorum. Bu durum can sıkıyor...
-
😅 sizler benim gönlümün moderatörlerisiniz 🖐️
Şaka bir yana elimden geldiğince uğraşıyorum bazen yetemiyorum kusuruma bakmayın.
-
Abim mesela imkan varsa keske belli bir adet te paylaşım yapmayan kişi satış ilanı açamasa .. ama nasıl olur bilmiyorum.
İnsanların burada zaman geçirip paylaşım yapmalarini sağlayacak biseyler yapmak lazım.
Abi zaten yeni üyeler ilan veremiyorlar. Süre sınırları var.
-
Merhaba değerli hobidaşlar forumda bir kaç güncelleme yapacağız.
Bunlardan ilki üyelerimizde gördüğümüz vip, güvenilir üyelerin ne olduğunu detaylı anlatacağım.
Yeni gelen firmalara özel başlıklar açılacak ama bunlar için biraz süre istiyorum. Mesleğimi bilen arkadaşlar var. Çok yoğun çalışıyorum.
Sitemizde eksik gördüğünüz eklememizi istediğiniz şeyleri buraya yazın lütfen
-
-
Huğlu nun namlusu Engin sakın 24 lerini çok iyi atıyor.
-
inanın ki artık jsb nin kalitesinde ve isabetin Solid üreticilerimiz var.
bunun başını engin abimiz çekiyor..
-
Merhaba,
Ben havalı tüfekte kullanmıyorum.
Bence gerek yok.
-
Çok.yuklu aldığım için fiyat bilmiyorum fakat 150 TL den aşağı değildir
-
Birincisini pek anlamadım ama ikinci şekilde yapılan namlu sıcaklık değişimlerinden etkilenmez mi? Özellikle yivin tur sayısı değişir diye düşünüyorum. Namlu kesen arkadaşlar tur hesabı yaparak kesiyorlar. Tabi küsürlük bu değişim atışı nasıl etkiler bilemiyorum. Isıtılıp düzeltilen motor kranklarının ısınıp soğudukça yine eski yamuk haline döndüğünü duymuştum.
demek ki bunları hesaplayıp yapmışlar. yıllarca bunları hep duymuştum ateşlisini de havalısını da kullandım. muazzamlar.
-
Dış büküm namlular hakkında bilgi verir misiniz?
Teşekkürler
bu tür namluları uzun mesafe keskin tüfeklerinde çokca görürdük. sonradan fx de kullanmaya başladı.
hata payını tamamen ortadan kaldıran bilinenin dışında namlulardır.iki çeşitleri vardır.
1.si düz çelik boruyu dısarıdan presleyip yiv ve set ekleyerek yapılan namlulardır. bunlara pürüzsüz temiz büküm de diyorlar.
2.si düz çelik boruyu ısıtıp kıvırırlar genelde poligonal tüfeklerde kullanılır.(ateşli tüfeklerde uzun mesafelere en dengeli çekirdeği bu namlular atarlar.)
internetten
googleye
fx barrel
ssg 08 barrel yazarak görsellerden bakabilirsiniz. -
Ömrü az deniliyor ama hiç bir FX kullanıcısından namlunun ömrü bitti gibi şikayet duymadım veya denk gelmedim.
Sizce stx namlular da atış ömrü kaç
Aslında anlatmak istediğim birazda çabuk elimizde kalacak olmasıydı. Yanlışlıkla Arka arkaya iki üç solid yükseldiğiniz zaman şişme yapıp çöp olabiliyorlar.
Atım sayı ömrü normallerinden çok daha az olduğunu biliyorum. Ama kesin bir sayı veremiyorum.
Normal bir namluyu biz yumuşak kurşun atarak bozamayiz
-
Zetax üstad, acaba kalite kontrolünü dışlarsak namlu üreten bir fabrikada bir lw ile bir kral namlu arasında ne farklar vardır? Hep öğrenmek istemişimdir, mesela makinede yiv açılırken kullanılan bıçaklar zaman zaman değiştirilirmiş, bıçak ne kadar yeni ise namlu o kadar iyi olurmuş vb.Peki lw ne yapıyor da hep aynı kaliteyi yakalıyor
Aslında lw kalite olarak 4.5 sıralarda yer alıyor bunun en üst düzeyde olanları var. Lw bile içinde 1.2.3 kalitede çıkıyor. Yurtdışından zamanında tüfek alırken lw de namlu kalitesi diye bir şey vardı. Muhtemelen Türkiye deki lw ler son kalitede üretiliyor. Match namlular vardır müsabakada kullanılan bunlar 1. Sınıf namlular ve adını duymadığımız ne namlular var. ...
Örnek veriyorum sıfır bir bıçakla ilk 10 tanesi 1. Kalite olarak çıkarken sonraki 10 2. Kalite diye belirleniyor. Hiç bir namluda aynı kaliteyi yakalayamiyorlar sadece hataları minimuma indiriyorlar.
Son olarak havalı tüfekler de kullanilabilecek son noktayı fx dış büküm yiv-setlerde yakaladı. Hata payı sıfır ömrü az namlular üretiyor. Fx namlulari aynı uzunluktaki diğer namlular göre çıkış hızını fazla vermektedir.